Examens            Voorstellingen     Presentatielessen

Actueel

Dansexamens

10-01-2020 12:56

Tijdens de normale lessen werken wij met alle leerlingen vanaf 3 jaar toe naar het niveau van de internationale en gestandaardiseerde dansexamens van de IDTA. Op 14 en 15 maart komt er een dansprofessional uit Engeland, examinatrice Ms Jacey Collins, om de examens af te nemen. Wij hebben een 100% slagingspercentage! Succesvolle examenkandidaten krijgen een mooi dansdiploma, een rapport én een trofee! Daarnaast maken zij kans op onze prestatiebeurs. De examens worden afgenomen op zaterdag 14 maart in het Instructielokaal van Sporthal de Schutskamp in Den Bosch en op zondag 15 maart in de Aula van KBS de Springplank in Amsterdam. De precieze tijd waarop het examen plaatsvindt wordt pas 15 februari bekend gemaakt, omdat dit per leerling verschillen zal en afhankelijk is van het aantal aanmeldingen.

Meld je aan!

Het is niet verplicht om deel te nemen aan de dansexamens, maar wij moedigen dit wel van harte aan. Leerlingen die examen doen gaan over het algemeen sneller vooruit en blijven gemotiveerder dan de leerlingen die geen examens doen. Deelname aan de examens is inbegrepen bij het lesgeld, hiervoor hoeft niets bijbetaald te worden. Wel willen we graag weten wie wel / niet meedoet aan het examen! Als je mee wilt doen, stuur ons dan uiterlijk 14 februari een mailtje met een bevestiging. Na deze datum aanmelden kan alleen als er nog plek is op het examenrooster.

Waarom examens?

De meeste leerlingen vinden het erg leuk om deel te nemen aan de speciale dansexamens. Het geeft leerlingen een doel in de danslessen en het helpt leerlingen beter te focussen, met als gevolg dat leerlingen sneller beter worden in het dansen. Het geeft leerlingen meer zelfvertrouwen, zelfexpressie en presentatievaardigheden. Het geeft leerlingen een positieve motivatie om verder te gaan en het geeft ze erkenning voor wat ze al kunnen. Leerlingen zijn vaak erg trots op zichzelf, wanneer zij het examen gedaan hebben. Tot slot is het een goede voorbereiding op een carrière in de danswereld! Door op een jonge leeftijd te beginnen met de examens, wordt voorkomen dat de leerlingen dit op latere leeftijd niet meer aandurven.

Welke kleding hebben ze nodig?

Voor het examen hebben ze hun uniform nodig. Indien het uniform (nog) niet in het bezit is, kunnen het balletpakje en/of -rokje op de dag zelf van de balletschool geleend worden. Het is echter heel belangrijk om zélf de schoenen en sokken of balletpanty mee te nemen! Deze heeft de school namelijk niet in voorraad.

Mogen wij tijdens het examen kijken?

Helaas is het niet toegestaan om te kijken tijdens de examens. Bij de hogere examenniveaus mag de docente zelfs niet mee naar binnen. Omdat wij ouders / verzorgers wel de gelegenheid willen geven om te zien waar de leerlingen zo hard aan gewerkt hebben houden wij de laatste les voor de examens een kijkles.

Wanneer krijgen ze de resultaten?

Wij zijn erg trots op onze examenresultaten, met name omdat veel van onze leerlingen maar één keer per week les hebben en daarmee prachtige resultaten behalen. Na afloop van het examen krijgen de leerlingen nog niet meteen de uitslag: dit krijgen wij uiterlijk 4 weken na afloop van het examen te horen. Wanneer de diploma's en trofeeën vervolgens in Nederland aangekomen zijn, worden deze tijdens de eerstvolgende les uitgereikt!

Algemene Voorwaarden

20-12-2019 16:13

Vanaf 1 januari 2020 gaan er nieuwe Algemene Voorwaarden in. Onze Algemene Voorwaarden zijn sinds 2015 niet meer gewijzigd, dus was het hoog tijd om deze bij te werken aan de nieuwe wetgevingen en aan de ontwikkelingen van onze balletschool. De Algemene Voorwaarden zijn waar mogelijk ingekort en duidelijker gemaakt. In de praktijk zullen onze zittende leerlingen waarschijnlijk niets van de veranderingen merken, maar je kunt de nieuwe voorwaarden hier lezen. Mochten hier vragen over zijn, dan horen we het graag!

Kerstvakantie

20-12-2019 16:11

Er zullen geen lessen zijn van zaterdag 21 december t/m vrijdag 3 januari vanwege de kerstvakantie! De lessen zullen dus op zaterdag 4 januari weer beginnen.

Foto's en Filmregistratie Wintervoorstelling (Den Bosch)

14-12-2019 09:25

Het is voor de leerlingen van Den Bosch inmiddels mogelijk om alle foto's van de Wintervoorstelling in te zien. Deze foto's zijn bedoeld voor privégebruik en wij willen dan ook ieder vragen om ze niet verder te verspreiden of (online) te publiceren in verband met de privacyrechten van onze leerlingen.

De foto's zijn gemaakt door fotograaf Adwin Verschoor. Mocht je de foto's willen laten afdrukken dan kan dat door middel van een reply op deze mail met de fotonummers en het formaat waarin je de foto('s) wilt hebben. Er zijn verschillende formaten mogelijk en bij afname van 5 of meer foto's krijg je 10% korting:

10x15 cm (briefkaart)            1,00 euro per stuk

13x18 cm                                 1,50 euro per stuk

20x30 cm (A4)                        2,50 euro per stuk

25x30 cm                                3,00 euro per stuk

Binnenkort is het ook mogelijk om daar de filmregistratie van deze en eerdere voorstellingen te zien. Deze opnames zijn bedoeld voor privégebruik door onze leerlingen, zodat zij zichzelf kunnen terugzien op het podium. Wij willen dan ook ieder vragen om ze niet verder te verspreiden of (online) te publiceren in verband met de choreografie-, muziek- en privacyrechten die op deze opnames rusten. Veel plezier met kijken!

Schrijf je in!

28-11-2019 15:42

Maandag 2 december beginnen wij weer met een nieuw semester vol danslessen in Amsterdam-West en Den Bosch! Dit semester sluiten wij weer af met internationale dansexamens voor alle leerlingen vanaf 3 jaar! Onze school biedt een gevarieerd lesaanbod voor leerlingen vanaf 1,5 jaar met de dansstijlen Klassiek Ballet, Acro, Contemporary Modern Jazz, Show, Musical en Tap. Schrijf je nu in voor een GRATIS proefles of een volledige danscursus! Instromen kan nog gedurende het hele schooljaar.

Stagiaire woensdaglessen (Den Bosch)

22-11-2019 13:28

Vanaf 4 december komt er op de woensdag een stagiaire met ons meedansen, die de opleiding voor dansdocent volgt. Onze leerlingen hebben haar vorige week al ontmoet. Hieronder een klein stukje waarin zij zichzelf voorstelt:

Hallo! Mijn naam is Sem Hermans en ik ben 21 jaar oud. Op dit moment studeer ik aan de Utrechtse Dansacademie in mijn 3e en laatste jaar. Ik kom binnenkort voor mijn stage elke woensdag helpen bij de lessen in Den Bosch! Zelf heb ik al wat ervaring opgedaan in het lesgeven; voornamelijk in de stijlen modern, jazz en urban. Ik kijk ernaar uit om te mogen beginnen met het lesgeven en helpen bij jullie, ik hoop jullie ook! Wie weet zie ik jullie tijdens de lessen en maken we er samen een sportieve, leuke en gezellige periode van!

 

Liefs, Sem

Wintervoorstelling

20-10-2019 11:23

Op woensdag 20 november in Den Bosch en zondag 24 november in Amsterdam organiseren wij onze wintervoorstellingen, waarvoor wij al onze leerlingen willen uitnodigen. De voorstelling vindt plaats in Amsterdam in de Aula van KBS de Springplank, in Den Bosch in de Speelzaal van BBS de Kruiskamp. Iedere lesgroep wordt op een ander tijdstip verwacht.

Stuur ons vóór 17 november een mail terug om je aan te melden, zodat we weten hoeveel van onze leerlingen we kunnen verwachten. Uiteraard is deelname aan dit evenement voor onze leerlingen gratis. Leerlingen mogen zoveel publiek uitnodigen als zij willen.

Normaal les op de dag van de voorstelling? Let op: de voorstelling is in plaats van deze danslessen: door de voorstelling komen alle normale danslessen op deze dag dus te vervallen.

Dansworkshops met Let's Dance

07-10-2019 19:10

Samen met de Belgische dansstudio Let's Dance organiseren wij op zondag 3 november van 12:00-14:00 2 dansworkshops (inclusief een pauze), waarvoor wij graag al onze leerlingen van de lessen Show & Musical en Klassiek & Acro willen uitnodigen. Uiteraard is deelname aan dit evenement voor onze leerlingen gratis. (Onze leerlingen van de lessen Peuter & Kleuterdans zijn helaas nog te jong om aan dit evenement deel te kunnen nemen).

De dansworkshops vinden plaats in de Aula van KBS de Springplank in Amsterdam. Eén van de workshops wordt gegeven door jullie eigen dansdocente, de andere echter door een dansdocent van Let's Dance. Let's Dance neemt ook een selectie van haar eigen (gevorderde) dansleerlingen mee om aan de dansworkshops deel te nemen. We willen dan ook al onze leerlingen van harte aanmoedigen om bij dit (internationale) evenement aanwezig te zijn. Stuur ons een mail terug om je aan te melden, zodat we weten hoeveel van onze leerlingen we kunnen verwachten.

Normaal les op de zondag? Let op: de twee dansworkshops worden gegeven in plaats van de normale lessen Show & Musical en Klassiek & Acro op de zondagmiddag. We gaan er dan ook vanuit dat al deze leerlingen sowieso bij de dansworkshops aanwezig zullen zijn! (De lessen Peuter & Kleuterdans op die zondagochtend gaan gewoon door zoals gebruikelijk)

Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij het graag!

Stadspas (Amsterdam)

26-08-2019 13:55

Ook dit jaar werken wij weer samen met de gemeente Amsterdam opdat kinderen met een Stadspas een semester lang bij ons kunnen dansen voor een eigen bijdrage van slechts 5 euro! Wij kunnen voor kinderen met een Stadspas (vanaf 2 jaar) ook nog een aanvraag doen bij het Jongerencultuurfonds, zodat zij het hele jaar gratis bij ons kunnen dansen!

Sjors Sportief & Creatief (Den Bosch)

21-08-2019 13:10

Ook het komende schooljaar doen wij weer mee met de Sjors Sportief & Creatief actie. Op 20 september worden de Sjorsboekjes uitgedeeld op de scholen in en rondom Den Bosch. Vanaf 5 oktober starten de nieuwe cursussen!