Examens            Voorstellingen     Presentatielessen

Actueel

Sinterklaas, examens en kerstvakantie

15-11-2020 15:56

In december zijn er een aantal dagen gepland waarop er geen lessen zullen zijn:

- In verband met de Sinterklaasviering hebben wij geen danslessen op zaterdag 5 december. Alle leerlingen van de zaterdag zijn welkom om die week aan te sluiten bij een vergelijkbare les op een andere dag (Zie het lesrooster voor de mogelijkheden).

- Op zaterdag 12 en zondag 13 december zijn er (livestream) dansexamens voor alle leerlingen vanaf 5 jaar. Hierdoor zijn er dit weekend geen normale lessen. De (video) dansexamens voor musicalzang en alle leerlingen van 3 en 4 jaar vinden al eerder plaats, op 25, 28 en 29 november, tijdens en/of na afloop van de normale lessen. Op deze dagen zijn er dus wél normale lessen. Alle leerlingen die examen kunnen doen hebben hierover al een aparte mail ontvangen met hun specifieke examentijdstip!

- Na de examens, op 14 december, beginnen we alweer met het volgende trimester. Van maandag 21 december t/m zondag 3 januari zijn wij echter gesloten in verband met de kerstvakantie.

Op onze website kun je ook altijd inzien op welke dagen er geen lessen zullen zijn. Mochten hier nog vragen over zijn, dan horen wij het graag!


Update Corona-maatregelen: Danslessen blijven doorgaan

04-11-2020 15:11

Gisteren zijn er weer strengere maatregelen rondom de bestrijding van het Corona-virus aangekondigd. Gelukkig mogen wij voorlopig nog gewoon doorgaan met onze danslessen aan kinderen onder de 17 jaar. De Corona-maatregelen die onze balletschool hanteert blijven daarbij onveranderd. Kinderen mogen nog steeds alleen naar de dansles komen als zijn géén COVID-19 gerelateerde klachten hebben, zoals hoesten of een neusverkoudheid.

Probeer er voor te waken dat ook buiten bij de voordeur anderhalve meter afstand bewaard wordt tot andere volwassenen en alle volwassenen buiten blijven, dus ook niet het voorportaal betreden. Stel vragen bij voorkeur via de mail of telefoon om alle contacten te verminderen. Hopelijk mogen we dan nog lang door blijven gaan met dansen!

Mochten hier nog vragen over zijn, dan horen wij het graag!

Dansexamens en kijklessen

30-10-2020 17:32

De IDTA heeft inmiddels haar examenservice weer hervat, waardoor wij binnenkort weer dansexamens zullen houden (voor zover mogelijk binnen de corona-maatregelen). 

De examens worden in kleine groepjes door Ms Christa Collard afgenomen per video op 25 november, 28 november en 29 november en per livestream op 12 december en 13 december. Iedere leerling heeft zijn eigen specifieke examentijdstip per mail ontvangen. Wij gaan ervan uit dat iedereen met de examens meedoet. Voor het examen hebben ze hun uniform nodig. Indien het uniform (nog) niet in het bezit is, kunnen het balletpakje en/of -rokje op de dag zelf van de balletschool geleend worden. Het is echter heel belangrijk om zélf de schoenen en overige kleding mee te nemen! Deze heeft de school namelijk niet in voorraad. Denk eraan dat onderbroeken niet zichtbaar zijn onder het balletpakje en ze geen hemdjes onder het balletpakje dragen. Lang haar moet opgestoken in een knot, hoge staart of vlecht, uit het gezicht en de nek. In verband met de Corona-maatregelen mogen, net als bij de danslessen, ouders / verzorgers niet mee naar binnen in het gebouw en vragen we leerlingen om zich al zoveel mogelijk thuis omgekleed te hebben.

Tijdens de normale lessen werken wij met alle leerlingen vanaf 3 jaar toe naar het niveau van de internationale en gestandaardiseerde dansexamens van de IDTA. Indien je niet mee wil / kan doen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten, aangezien dit ook invloed heeft op de andere leerlingen uit jouw examengroepje! Het is niet verplicht om deel te nemen aan de dansexamens, maar wij moedigen dit wel van harte aan. Wij hebben een 100% slagingspercentage! Wij zijn erg trots op onze examenresultaten, met name omdat veel van onze leerlingen maar één keer per week les hebben en daarmee prachtige resultaten behalen. Succesvolle examenkandidaten krijgen een mooi dansdiploma, een rapport én een trofee! Daarnaast maken zij kans op onze prestatiebeurs. Leerlingen die examen doen gaan over het algemeen sneller vooruit en blijven gemotiveerder dan de leerlingen die geen examens doen. Deelname aan de examens is inbegrepen bij het lesgeld, hiervoor hoeft dus ook niets bijbetaald te worden. De meeste leerlingen vinden het erg leuk om deel te nemen aan de speciale dansexamens. Het geeft leerlingen een doel in de danslessen en het helpt leerlingen beter te focussen, met als gevolg dat leerlingen sneller beter worden in het dansen. Het geeft leerlingen meer zelfvertrouwen, zelfexpressie en presentatievaardigheden. Het geeft leerlingen een positieve motivatie om verder te gaan en het geeft ze erkenning voor wat ze al kunnen. Leerlingen zijn vaak erg trots op zichzelf, wanneer zij het examen gedaan hebben. Tot slot is het een goede voorbereiding op een carrière in de danswereld! Door op een jonge leeftijd te beginnen met de examens, wordt voorkomen dat de leerlingen dit op latere leeftijd niet meer aandurven. Na afloop van het examen krijgen de leerlingen nog niet meteen de uitslag: dit krijgen wij uiterlijk 4 weken na afloop van het examen te horen. Wanneer de diploma's en trofeeën vervolgens in Nederland aangekomen zijn, worden deze tijdens de eerstvolgende les uitgereikt!

Helaas is het niet toegestaan om te kijken tijdens de examens. Bij de hogere examenniveaus mag de docente zelfs niet mee naar binnen. Omdat wij ouders / verzorgers wel de gelegenheid willen geven om te zien waar de leerlingen zo hard aan gewerkt hebben gaan wij bij wijze van kijklessen de laatste les voor de examens opnemen en met jullie delen.

Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij het graag!

 

Cultuurfonds is er ook voor ouders getroffen door Corona (Amsterdam)

20-08-2020 18:21

Leerlingen waarvan de ouders een inkomensdaling hebben vanwege de Coronacrisis kunnen nu ook een aanvraag doen voor het lesgeld van onze danslessen bij het Jongerencultuurfonds via deze link. Aan de hand van een telefonische intake beoordelen ze dan de aanvraag. Ze vergoeden vooralsnog 50% van het lesgeld. Mocht de financiële situatie in 2021 onverhoopt onveranderd blijven dan vergoeden ze ook de overige 50%. Zie ook de informatie op hun website

Let op

*Ouders met een stadspas kunnen nog steeds gewoon zelfstandig of via de balletschool een aanvraag bij het fonds doen.

*Ouders die een laag inkomen hebben maar dat niet door de Coronacrisis is veroorzaakt en die ook geen stadspas hebben kunnen een aanvraag bij het fonds doen via een intermediair

Schrijf je nu in!

03-08-2020 18:58

Vanaf 17 augustus (in Den Bosch vanaf 26 augustus) beginnen wij weer met een nieuw trimester vol danslessen! Met de nieuwe versoepelingen mogen wij gelukkig weer zoals vanouds binnen dansen. Mocht onverhoopt, door bijvoorbeeld een terugkeer van de Corona-maatregelen, het toch niet mogelijk zijn om in augustus al binnen met de danslessen te starten, dan zullen we de start van het nieuwe schooljaar uitstellen en de lesgelden hieraan aanpassen. Dit trimester sluiten wij als de maatregelen het toelaten af met een leerlingenvoorstelling! Onze school biedt een gevarieerd lesaanbod voor leerlingen vanaf 1,5 jaar met de dansstijlen Klassiek Ballet, Acro, Jazz, Show, Musical en Tap. In Den Bosch geven wij les op de woensdag, in Amsterdam op de vrijdag t/m dinsdag. Kijk op ons lesrooster of er ook een les voor jou tussen zit! Als je dat nog niet gedaan hebt, schrijf je dan nu in voor een GRATIS proefles of een volledige danscursus! Instromen kan nog gedurende het hele schooljaar.

Stadspas (Amsterdam)

02-08-2020 13:55

Ook dit jaar werken wij weer samen met de gemeente Amsterdam opdat kinderen met een Stadspas een trimester lang bij ons kunnen dansen voor een eigen bijdrage van slechts 5 euro! Wij kunnen voor kinderen met een Stadspas (vanaf 2 jaar) ook nog een aanvraag doen bij het Jongerencultuurfonds, zodat zij het hele jaar gratis bij ons kunnen dansen!

Sjors Sportief & Creatief (Den Bosch)

02-08-2020 13:10

Ook het komende schooljaar doen wij weer mee met de Sjors Sportief & Creatief actie. In de week van 21 september worden de Sjorsboekjes uitgedeeld op alle basisscholen in en rondom Den Bosch. Vanaf 5 oktober 19:00 kan iedereen zich online inschrijven en de activiteiten vinden plaats tussen 10 oktober en 12 maart!

E wordt ook dit jaar weer een tweede ronde ronde georganiseerd. Hiervan worden de boekjes uitgedeeld in de week van 1 maart. Het inschrijven start vanaf maandag 8 maart 19:00 en de activiteiten vinden plaats tussen 13 maart en 23 oktober!