Examens            Voorstellingen     Presentatielessen

Actueel

Corona-maatregelen

06-07-2020 17:30

In verband met het Corona-virus zijn er een aantal tijdelijke regels waaraan onze balletschool zich moet houden. Indien je deze regels overtreedt, moeten wij jou helaas (tijdelijk) de toegang tot onze lessen en lesgebouwen ontzeggen. Lees ze dus van tevoren goed door!

 

Per 1 juli gelden de volgende regels:

 • Leerlingen en ouders/verzorgers met COVID-19 gerelateerde klachten blijven thuis (zie hieronder: Wanneer moet ik thuisblijven?)

 • Ouders/verzorgers blijven buiten het gebouw wachten en houden minimaal 1,5 meter afstand van anderen die niet bij hun huishouden horen

 • Leerlingen (en ouders/verzorgers van de lessen “Dans met Mij”) blijven buiten het gebouw wachten tot de begintijd van de les: zij worden dan door hun docent bij de voordeur opgehaald en na de les weer naar de voordeur gebracht

 • Leerlingen die per ongeluk te laat zijn, mogen door maximaal één ouder/verzorger naar hun lesgroep gebracht worden. De ouder/verzorger dient daarna zo snel mogelijk het gebouw te verlaten.

 • Bij binnenkomst wassen leerlingen hun handen en kleden zij zich om. Omdat leerlingen dit zelfstandig moeten doen, zonder hulp van hun ouder/verzorger, raden we de jongste leerlingen aan om al in hun danskleding naar de les te komen, zodat alleen de schoenen verwisseld en de buitenkleding uitgedaan hoeven te worden. Ook adviseren wij dat de jongste leerlingen thuis alvast naar de wc gaan en niet in het lesgebouw, omdat er niemand aanwezig is om hen hierbij te helpen

 • Wanneer een leerling tijdens de les COVID-19 gerelateerde klachten krijgt, wordt hun ouder/verzorger gebeld om de leerling direct op te komen halen

 

Wanneer moet ik thuisblijven?

Wanneer één van de onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag je helaas niet naar de les komen:

 1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?

 2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

 3. Is COVID-19 in de afgelopen 7 dagen met een laboratoriumtest vastgesteld?

 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid waarbij COVID-19 is vastgesteld met een laboratoriumtest, waarmee je korter dan 14 dagen geleden contact hebt gehad, terwijl hij/zij nog klachten had?

 5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij COVID-19 is vastgesteld?

Bronzen leerlingenmedaille

30-06-2020 09:40

Ter ere van ons 5-jarig bestaan introduceren wij deze week onze Bronzen leerlingenmedaille! Alle leerlingen die al 5 jaar bij ons dansen, kunnen deze week een medaille in hun brievenbus verwachten! Nog geen 5 jaar bij ons? Niet getreurd, wanneer het zover is ontvang jij ook een medaille!

Dansfotowedstrijd!

29-06-2020 19:09

Tijdens de zomervakantie houden we ook weer onze traditionele dansfotowedstrijd, waarbij we voor de leukste foto een paar mooie dansschoentjes uitreiken! Meedoen? Mail je foto vóór 17 augustus naar balletschooldekattensprong@outlook.com! Uiteraard delen we alle inzendingen op onze (social) media. De winnaar wordt eind augustus bekend gemaakt! Alvast een hele fijne zomervakantie toegewenst!

Schrijf je nu in!

29-06-2020 18:58

Vanaf 17 augustus (in Den Bosch vanaf 26 augustus) beginnen wij weer met een nieuw trimester vol danslessen! Met de nieuwe versoepelingen mogen wij gelukkig weer zoals vanouds binnen dansen. Mocht onverhoopt, door bijvoorbeeld een terugkeer van de Corona-maatregelen, het toch niet mogelijk zijn om in augustus al binnen met de danslessen te starten, dan zullen we de start van het nieuwe schooljaar uitstellen en de lesgelden hieraan aanpassen. Dit trimester sluiten wij als de maatregelen het toelaten af met een leerlingenvoorstelling! Onze school biedt een gevarieerd lesaanbod voor leerlingen vanaf 1,5 jaar met de dansstijlen Klassiek Ballet, Acro, Jazz, Show, Musical en Tap. In Den Bosch geven wij les op de woensdag, in Amsterdam op de zaterdag t/m dinsdag. Kijk op ons lesrooster of er ook een les voor jou tussen zit! Als je dat nog niet gedaan hebt, schrijf je dan nu in voor een GRATIS proefles of een volledige danscursus! Instromen kan nog gedurende het hele schooljaar.

Fijne zomervakantie!

29-06-2020 18:55

De afgelopen week was alweer de laatste lesweek van dit schooljaar. Vanwege het Corona-virus werd alles anders dan gepland, maar we hebben hard gewerkt aan een volledig trimester aan online danslessen en voor de oudere leerlingen zelfs een online danswedstrijd! Graag willen we onze leerlingen en hun ouders / verzorgers hartelijk bedanken voor de blijvende steun tijdens deze moeilijke periode. Zonder enige regeringssteun of kwijtschelding van onkosten, zijn jullie degenen die het mogelijk hebben gemaakt voor onze balletschool om ook na de zomervakantie weer door te kunnen gaan met de danslessen. Als dank bieden wij alle leerlingen die ons gesteund hebben 15% korting aan voor hun eerstvolgende lesabonnement. Daarnaast blijven alle online danslessen nog de gehele zomervakantie beschikbaar om te blijven gebruiken. En tot slot verwachten wij binnenkort ook nog een kleine verrassing van de IDTA voor al onze leerlingen!

Voor volgend schooljaar hebben wij goed nieuws: met de nieuwe versoepelingen mogen wij gelukkig weer zoals vanouds binnen dansen én juf Lisanne is al enige tijd zwanger van een dochtertje! Zij zal echter ook na de zomervakantie de lessen zelf blijven geven, vanwege een door het Corona-virus veroorzaakt tekort aan bekwame invaldocenten. Rond de komst van de baby (ergens in september / oktober) zullen er daarom maximaal 4 weken geen les zijn. Om deze lesweken in te halen beginnen we komend schooljaar in plaats van in september al op maandag 17 augustus (woensdag 26 augustus in Den Bosch) en gaan wij door t/m 4 juli 2021 (7 juli in Den Bosch). Mocht onverhoopt, door bijvoorbeeld een terugkeer van de Corona-maatregelen, het toch niet mogelijk zijn om in augustus al binnen met de danslessen te starten, dan zullen we de start van het nieuwe schooljaar uitstellen en de lesgelden hieraan aanpassen.

We hopen dat jullie ondanks het Corona-virus met plezier terugkijken op de lessen en evenementen (de dansworkshops met Let's Dance en de wintervoorstelling) van het afgelopen schooljaar en door willen gaan met dansen! Je kunt je nu al herinschrijven om jouw kind van een plekje te verzekeren. Aanmelden kan nog in augustus zelf, maar door je vóór augustus in te schrijven, help je ons enorm met de organisatie! Het nieuwe lesrooster en de bijbehorende lesgelden zijn al gepubliceerd op onze website. Inschrijven voor volgend schooljaar kan door het online inschrijfformulier in te vullen. Indien gewenst is het mogelijk om van dansstijl/-dag te wisselen of zelfs meer dan één les in de week te komen volgen; dit kun je allemaal aangeven op het inschrijfformulier.

Afscheid juf Sem

29-06-2020 18:54

Voor juf Sem is het einde van dit schooljaar ook het einde van haar stage bij onze balletschool. Ze heeft voor jullie een korte afscheidsvideo gemaakt (klik op de link om deze te zien). We vonden het erg leuk om haar het afgelopen schooljaar te begeleiden en we wensen haar veel succes met haar verdere studie voor dansjuf!

Internationale Online Danswedstrijd IDTA

07-06-2020 12:11

De IDTA heeft ons uitgenodigd voor haar eerste internationale online danswedstrijd. Al onze leerlingen van 6 jaar of ouder (gerekend op 28 juni a.s.) kunnen meedoen. Alle deelnemers krijgen een certificaat van deelname en de winnaars krijgen een beurs van 50 pond voor verdere danstraining én de titel van Global Lockdance Champion 2020. De balletschool betaalt voor jouw deelname, dus het kost niets om mee te doen! De winnaars worden vanaf 28 juni bekend gemaakt.

Hoe meld ik mij aan?
Wil je meedoen? Stuur ons dan jouw aanmelding mét filmpje vóór 20 juni. Alle inzendingen moeten in één keer door ons als balletschool aangemeld worden. Er is plaats voor maximum 500 inzendingen per categorie per leeftijdsgroep en deelname geschiedt op een wie het eerst komt wie het eerst maalt basis. Dit betekent dat aanmeldingen ná 20 juni niet meer mee kunnen doen. De leeftijdscategorieën zijn 6-9 jaar, 10-12 jaar, 13-16 jaar en 16+ jaar. Let op: de IDTA mag beelden van de inzendingen gebruiken om verslag te doen van het evenement en voor promotiematerialen van de IDTA. Door mee te doen met de wedstrijd, ga je akkoord met dit gebruik en sta je de rechten op de video af aan de IDTA.

Wat moet je doen?
Maak een dansvideo in de categorie Ballet, Modern (Jazz- of Showdans) en/of Musical (dus mét zang!). Je mag meedoen aan alledrie de categorieën, dus als je zin hebt kun je maximaal drie filmpjes inzenden. Let op, je video moet aan de volgende eisen voldoen:
- Je moet alleen dansen, niet samen met iemand anders
- Je moet je dansuniform dragen (balletpakje, ballet- of jazzschoentjes, (optioneel) balletrokje, en opgestoken haar), géén kostuum!
- Voor je begint met dansen moet je je voorstellen ("Hello, my name is ...")
- De video moet in landschapsstijl gefilmd worden in een 1080HD formaat
- Je mag filmen op iedere locatie (binnen of buiten), maar je moet volledig in beeld van de camera blijven tijdens de dans
- De dans mag maar maximaal 1 minuut zijn

Welke dans zal ik filmen?
Voor de wedstrijd mag je jouw eigen dans zelf bedenken (als het maar maximaal 1 minuut is), maar je mag niet een dans van iemand anders (op youtube, tv, school etc.) gebruiken. Vind je het moeilijk om zelf een dans te bedenken? Stuur dan zo snel mogelijk een mail dat je wél mee wilt doen, maar nog geen dans hebt, dan maken wij als balletschool er één voor jou! Doe dit uiterlijk 13 juni, anders hebben wij mogelijk geen tijd meer om op tijd een dans voor jou te bedenken!

Mocht je nog vragen over de wedstrijd hebben, dan horen wij het graag!

Dansexamens uitgesteld

13-03-2020 20:06

Helaas moeten wij hierbij mededelen dat, in tegenstelling tot onze eerdere berichtgevingen, de examens dit weekend toch niet door kunnen gaan. Wij hebben zojuist van de IDTA in Engeland vernomen dat onze examinatrice, Miss Jacey Collins, niet in staat is om naar Nederland te komen vanwege het coronavirus (Covid-19). Uiteraard is dit een grote teleurstelling voor ons en onze leerlingen, gezien het harde werk dat zij hiervoor geleverd hebben gedurende het afgelopen trimester. Wij zullen in overleg met de IDTA een nieuwe datum voor de examens proberen te vinden, wanneer het virus enigszins voorbij is.

De dansexamens gaan dit weekend niet door, maar zoals gepland zullen er dan ook geen danslessen plaatsvinden. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de zaalhuur zo laat niet meer geregeld kan worden. Wel gaan alle geplande lessen vanaf maandag weer gewoon door.

Mochten hier vragen over zijn, dan horen wij het graag!

Foto's & Filmregistratie Wintervoorstelling

26-02-2020 12:06

Alle leerlingen hebben inmiddels per mail een link ontvangen waarmee het mogelijk is om alle foto's van de Wintervoorstelling 2019 in te zien. (Heb je de link niet ontvangen en wil je de foto's wel zien, laat het ons dan weten!) Deze foto's zijn bedoeld voor privégebruik en wij willen dan ook ieder vragen om ze niet verder te verspreiden of (online) te publiceren in verband met de privacyrechten van onze leerlingen.

De foto's zijn gemaakt door fotograaf Adwin Verschoor. Mocht je de foto's willen laten afdrukken dan kan dat door middel van een reply op deze mail met de fotonummers en het formaat waarin je de foto('s) wilt hebben. Er zijn verschillende formaten mogelijk en bij afname van 5 of meer foto's krijg je 10% korting:

10x15 cm (briefkaart)            1,00 euro per stuk

13x18 cm                                 1,50 euro per stuk

20x30 cm (A4)                        2,50 euro per stuk

25x30 cm                                3,00 euro per stuk

Het is ook mogelijk om daar de filmregistratie van deze en eerdere voorstellingen te zien. Deze opnames zijn bedoeld voor privégebruik door onze leerlingen, zodat zij zichzelf kunnen terugzien op het podium. Wij willen dan ook ieder vragen om ze niet verder te verspreiden of (online) te publiceren in verband met de choreografie-, muziek- en privacyrechten die op deze opnames rusten. Veel plezier met kijken!

Algemene Voorwaarden

20-12-2019 16:13

Vanaf 1 januari 2020 gaan er nieuwe Algemene Voorwaarden in. Onze Algemene Voorwaarden zijn sinds 2015 niet meer gewijzigd, dus was het hoog tijd om deze bij te werken aan de nieuwe wetgevingen en aan de ontwikkelingen van onze balletschool. De Algemene Voorwaarden zijn waar mogelijk ingekort en duidelijker gemaakt. In de praktijk zullen onze zittende leerlingen waarschijnlijk niets van de veranderingen merken, maar je kunt de nieuwe voorwaarden hier lezen. Mochten hier vragen over zijn, dan horen we het graag!

1 | 2 >>