Click here for English

Dansstijlen

Dans met Mij & Pre-Juvenile

De lessen Dans met Mij vanaf 2 jaar (met ouders/verzorgers) en Pre-Juvenile vanaf 3 jaar (zonder ouders/verzorgers) zijn gericht op peuters en kleuters. Deze introductie in dans zorgt voor een brede basistechniek voor alle dansstijlen, waaronder het klassiek ballet. De focus ligt op het leren luisteren naar en bewegen op de muziek, het voelen en gebruiken van alle lichaamsdelen, en het vertellen en beleven van verhalen met expressieve bewegingen. Aan de hand van een thema of verhaal worden danspassen geïntroduceerd en wordt hun algemene kennis uitgebreid. Er wordt uiteraard ook aandacht besteed aan plezier, samenwerken, zelfvertrouwen, concentratie, discipline, groepsvorming, coördinatie en woordenschat. Leerlingen krijgen de mogelijkheid om het niveau Pre-Juvenile af te ronden met het bijbehorende examen Klassiek Ballet.

Klassiek, Acro & Contemporary Modern Jazz

Klassiek, Acro & Contemporary Modern Jazz is een combinatieles voor leerlingen vanaf 5 jaar van drie verschillende specialistische dansstijlen, aangevuld met algemene dansvorming en danse caractère (volksdansen).

Klassiek Ballet is een expressieve dansvorm met zachte, lyrische lijnen, die de technische basis vormt van alle andere hedendaagse dansstijlen. Het staat bekend om haar tutu's, balletschoenen en knotjes.

Acro combineert acrobatische trucjes, poses en lifts met klassiek ballet.

Contemporary Modern Jazz is een vrije en expessieve dansvorm, die klassiek ballet en contemporaine dans combineert. Het staat bekend om het rekken en strekken, creative movement en dansexpressie. De stijl wordt onder andere gebruikt in popvideo's.

Show, Tap & Musical

Show, Tap & Musical is een combinatieles voor leerlingen vanaf 5 jaar van drie verschillende specialistische dansstijlen, aangevuld met algemene dansvorming en danse caractère (volksdansen).

Showdans is een expressieve mix van verschillende dansstijlen, waaronder klassiek en jazz, en karakterisaties.

Tapdans is een ritmische jazzdans op tapschoenen: speciale schoenen met metalen plaatjes aan de zolen die geluid maken tijdens het dansen.

Musicaldans combineert showdans met zingen en toneelspelen.