Click here for English

Dansstijlen

Peuter & Kleuterdans

Peuter & Kleuterdans is een introductie in dans die gericht is op leerlingen vanaf 2 jaar. Deze leerlingen zijn nog te jong voor formele danstraining, maar hebben wel al een natuurlijke liefde voor dans en beweging en houden van herhaling. In deze lessen richten we ons nog niet op één dansstijl, maar experimenteren we juist met zo veel mogelijk bewegingsvormen, waaronder het klassiek ballet, om een brede dansbasis, controle en coördinatie te ontwikkelen. Ze maken aan de hand van een thema of verhaal kennis met danspassen. De focus voor deze leerlingen ligt op het leren luisteren naar de muziek, het voelen en gebruiken van alle lichaamsdelen, en het vertellen en beleven van verhalen met expressieve bewegingen.

Klassiek, Acro & Contemporary Modern Jazz

Klassiek, Acro & Contemporary Modern Jazz is een combinatieles voor leerlingen vanaf 5 jaar van drie verschillende specialistische dansstijlen, aangevuld met algemene dansvorming en danse caractère (volksdansen).

Klassiek Ballet is een expressieve dansvorm met zachte, lyrische lijnen, die de technische basis vormt van alle andere hedendaagse dansstijlen. Het staat bekend om haar tutu's, balletschoenen en knotjes.

Acro combineert acrobatische trucjes, poses en lifts met klassiek ballet.

Contemporary Modern Jazz is een vrije en expessieve dansvorm, die klassiek ballet en contemporaine dans combineert. Het staat bekend om het rekken en strekken, creative movement en dansexpressie. De stijl wordt onder andere gebruikt in popvideo's.

Show, Tap & Musical

Show, Tap & Musical is een combinatieles voor leerlingen vanaf 5 jaar van drie verschillende specialistische dansstijlen, aangevuld met algemene dansvorming en danse caractère (volksdansen).

Showdans is een expressieve mix van verschillende dansstijlen, waaronder klassiek en jazz, en karakterisaties.

Tapdans is een ritmische jazzdans op tapschoenen: speciale schoenen met metalen plaatjes aan de zolen die geluid maken tijdens het dansen.

Musicaldans combineert showdans met zingen en toneelspelen.