Tap & Modern Jazz Dans

 Tapdans is een ritmische dansvorm waarbij de danser met de metalen plaatjes aan de zolen van zijn tapdansschoenen een vorm van percussie creëert. Tijdens deze les maak je kennis met de techniek van de tapdans: cabriole clip, cramp roll, scuff, pickup spring, shuffle en nog veel meer! We werken in het midden aan passen, combinaties, choreografieën en echo's. Een deel van de les wordt a capella  gedanst: er wordt dan niet getapt op muziek, maar de tapschoenen maken de muziek.

Modern Jazz Dans is rekken en strekken en funky op moderne muziek zoals jazz, rock en hiphop, leidend naar commercial jazz, zoals in popvideo's. Het is een vrije en expressieve dansvorm die de klassieke ballettechniek combineert met contemporaine dans op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. Tijdens deze les maak je kennis met de techniek van de modern jazz dans: falling spiral, jazz pirouette, drag runs, triplets, leap en nog veel meer! We werken in het midden en aan de barre aan passen, combinaties, improvisaties en choreografieën. Een deel van de les wordt besteed aan het leren van creative movement en dansexpressie: een wisselwerking tussen beleving en beweging.

Dans jij met ons mee? Je hoeft geen ervaring te hebben! Schrijf je nu in voor de volledige cursus Tapdans of voor een gratis proefles.

Waarom dansles voor mijn kind?
Leerlingen die door blijven gaan met Tapdans zullen een goede techniek, een goede ritmiek en een uitgebreide dansvocabulaire ontwikkelen. Dansers met Tapdans als basis staan bekend om hun gevoel voor ritme en snelle voetenwerk. Dansers met Modern Jazz Dans als basis staan bekend om hun creatieve bewegingen en hun improvisaties. Door het blijven volgen van de lessen kunnen de leerlingen worden opgeleid van amateur tot en met professioneel niveau. Om dit niveau te bereiken wordt het wel aangeraden om tenminste twee keer per week lessen te volgen. Door te dansen werken de kinderen spelenderwijs aan hun motoriek, fitheid, expressiviteit, creativiteit, muzikaliteit, zelfvertrouwen, concentratievermogen en ruimtelijk bewustzijn. Onze lessen volgen een hoogstaande internationale methode. De danslessen dragen dan ook veel bij aan hun fysieke, emotionele én sociale ontwikkeling! Er is natuurlijk ook veel aandacht voor plezier!

Met welke les kan mijn kind beginnen?
De basis is voor iedereen hetzelfde, ongeacht de leeftijd waarop je met deze dansstijl begint. De snelste progressie maak je dan ook door bij het startniveau te beginnen, en je door elk niveau heen te werken. Uiteraard brengen we de lesstof wel op een manier die bij jouw leeftijd past.

Niveau Prejuvenile (2,5 - 4 jaar)
Zie Peuter-/Kleuterdans.

Niveau Preparatory (5 -6 jaar)
Niveau Preparatory is bedoeld voor leerlingen vanaf 5 jaar. Op dit niveau werken we onder andere aan brushes, toe taps, stamps, ball beats en heel ball walks. Wanneer zij hier aan toe zijn ontvangen zij hun overgangscertificaat en maken zij de overstap naar Niveau Primary.

Niveau Primary (7 - 8 jaar)
Niveau Primary is bedoeld voor leerlingen vanaf 7 jaar. Op dit niveau werken we onder andere aan ball dig, hop, spring, ball change en shuffle. Wanneer zij hier aan toe zijn ontvangen zij hun overgangscertificaat en maken zij de overstap naar Niveau Grade 1.

Niveau Grade 1 (9 - 10 jaar)
Niveau Grade 1 is bedoeld voor leerlingen vanaf 9 jaar. Op dit niveau werken we onder andere aan stomp, flap, stroll, jump en step. Wanneer zij hier aan toe zijn ontvangen zij hun overgangscertificaat en maken zij de overstap naar Niveau Grade 2.

Wanneer zijn de lessen en/of hoeveel kosten ze?
Zie hiervoor ons lesrooster en/of ons lesgeld.

Mag ik meekijken tijdens de danslessen?
Tidens de lessen zijn de kinderen alleen met de docent: tijdens de allereerste les en kijklessen mogen ouders natuurlijk wel kijken. Voor alle andere lessen vragen wij ouders om uit het zicht van de kinderen te wachten: voor de kinderen zijn al die ouders namelijk heel erg spannend en afleidend, en dit remt hun ontwikkeling.

Welke kleding heeft mijn kind nodig voor de lessen?

In verband met de veiligheid mogen leerlingen tijdens het dansen geen sieraden (ook oorbellen) dragen en lange haren moeten vastzitten; uit de ogen en uit de nek.

Meisjes van niveau Preparatory t/m Grade 5 hebben een zwart balletpakje nodig zónder rok, een roze balletpanty met convertible voet (spitzenpanty) en zwarte tapschoenen met heel taps.

Jongens van niveau Preparatory t/m Grade 5 hebben een zwarte korte broek nodig, een strak wit t-shirt met korte mouwen, witte sokken en zwarte tapschoenen met heel taps.

Mag mijn kind meedoen met de voorstelling of examens?
Alle leerlingen mogen internationale dansexamens afleggen en meedoen aan de dansvoorstellingen.