Show-/Musicaldans

Showdans is een mix van Klassiek Ballet en Modern Jazz Dans: ballettechniek maar meer ontspannen en upbeat. Het introduceert karakterdans en leidt naar musicaldans. Show-/Musicaldans is een expressieve dansvorm waarbij diverse dansstijlen gemixt worden. Tijdens deze les maak je kennis met de techniek van de show-/musicaldans: body wave, drag ball change, free spins, front kicks, star jumps en nog veel meer! We werken in het midden en aan de barre aan passen, combinaties, choreografieën, ritmiek, zang en drama. Een deel van de les wordt besteed aan het leren van een musical theatre performance: hierbij worden dans, zang en drama gecombineerd tot een voorstelling. Dans jij met ons mee? Je hoeft geen ervaring te hebben! Schrijf je nu in voor de volledige cursus Show-/Musicaldans of voor een gratis proefles!

Waarom dansles voor mijn kind?
Leerlingen die door blijven gaan met Show-/Musicaldans zullen een goede techniek, een goede ritmiek en een uitgebreide dansvocabulaire ontwikkelen. Dansers met Show-/Musicaldans als basis staan bekend om hun brede basis met zang, drama, én dans. Door het blijven volgen van de lessen kunnen de leerlingen worden opgeleid van amateur tot en met professioneel niveau. Om dit niveau te bereiken wordt het wel aangeraden om tenminste twee keer per week lessen te volgen. Door te dansen werken de kinderen spelenderwijs aan hun motoriek, fitheid, expressiviteit, creativiteit, muzikaliteit, zelfvertrouwen, concentratievermogen en ruimtelijk bewustzijn. Onze lessen volgen een hoogstaande internationale methode. De danslessen dragen dan ook veel bij aan hun fysieke, emotionele én sociale ontwikkeling! Er is natuurlijk ook veel aandacht voor plezier!


Met welke les kan mijn kind beginnen?
De basis is voor iedereen hetzelfde, ongeacht de leeftijd waarop je met deze dansstijl begint. De snelste progressie maak je dan ook door bij het startniveau te beginnen, en je door elk niveau heen te werken. Uiteraard brengen we de lesstof wel op een manier die bij jouw leeftijd past.

Niveau Prejuvenile (2,5 - 4)
Zie Peuter-/Kleuterdans.

Niveau Preparatory (5 - 6)
Niveau Preparatory is bedoeld voor leerlingen vanaf 5 jaar. Op dit niveau werken we onder andere aan tiptoe walks, marching with high knees, gallops sideways, shimmy shakes en jumping jacks. Wanneer zij hier aan toe zijn ontvangen zij hun overgangscertificaat en maken zij de overstap naar Niveau Primary.

Niveau Primary (7 - 8)
Niveau Primary is bedoeld voor leerlingen vanaf 7 jaar. Op dit niveau werken we onder andere aan ball heel walks, knee kicks, curl & curve, spring points en hop step ball change. Wanneer zij hier aan toe zijn ontvangen zij hun overgangscertificaat en maken zij de overstap naar Niveau Grade 1.

Niveau Grade 1 (9 - 10)
Niveau Grade 1 is bedoeld voor leerlingen vanaf 9 jaar. Op dit niveau werken we onder andere aan star jumps, knee hugs, basic kick preparation, spring heels en shoulder lifts. Wanneer zij hier aan toe zijn ontvangen zij hun overgangscertificaat en maken zij de overstap naar Niveau Grade 2.
 
Niveau Grade 2 (11 - 12)
Niveau Grade 2 is bedoeld voor leerlingen vanaf 11 jaar. Op dit niveau werken we onder andere aan front kicks, scissor step, shadow square, flick kicks en glisses action. We werken nu ook aan de barre! Wanneer zij hier aan toe zijn ontvangen zij hun overgangscertificaat en maken zij de overstap naar Niveau Grade 3.

Wanneer zijn de lessen en/of hoeveel kosten ze?
Zie hiervoor ons lesrooster en/of ons lesgeld.

Mag ik meekijken tijdens de danslessen?

Tijdens de lessen zijn de kinderen alleen met de docent: tijdens voorstellingen en kijklessen mogen ouders natuurlijk wel kijken. Voor alle andere lessen vragen wij ouders om uit het zicht (dus niet achter raam of deur) van de kinderen te wachten: voor de kinderen zijn al die ouders namelijk heel erg spannend en afleidend, en dit remt hun ontwikkeling. Dit betekent ook dat wij vragen om géén foto's of filmpjes te maken van de reguliere lessen: bij voorstellingen en kijklessen mag dit uiteraard wel!

Welke kleding heeft mijn kind nodig voor de lessen?
 
In verband met de veiligheid mogen leerlingen tijdens het dansen geen sieraden (ook oorbellen) dragen en lange haren moeten vastzitten; uit de ogen en uit de nek.
 
Meisjes van niveau Preparatory en Primary hebben een zwart balletpakje nodig, een los zwart lang rokje (géén tutu), witte sokken en zwarte jazzschoentjes met een splitzool.
 
Jongens van niveau Preparatory t/m Grade 3 hebben een zwarte korte broek nodig, een strak zwart t-shirt met korte mouwen, witte sokken en zwarte jazzschoentjes met een splitzool.
 
Meisjes van niveau Grade 1 en 2 hebben een zwart balletpakje zónder rok nodig, een roze balletpanty met voet en zwarte jazzschoentjes met een splitzool.
 
Meisjes van niveau Grade 3 t/m 5 hebben een zwart balletpakje zónder rok nodig, een roze balletpanty met voet, zwarte jazzschoentjes met een splitzool, en zwarte dance heels met een hak van ongeveer 2,5 inches.
 
Jongens van niveau Grade 4 en 5 hebben een zwarte lange dansbroek nodig, een strak zwart t-shirt met korte mouwen, witte sokken en zwarte jazzschoentjes met een splitzool.
 

Water
Het wordt aangeraden om een flesje water mee te nemen voor tijdens of na afloop van de les. Het is fijn als deze flesjes mee naar binnen genomen worden (dus niet bij de ouders in de wachtruimte blijven). Indien nodig houden we namelijk een gezamenlijke drinkpauze en het is niet handig als de kinderen het danslokaal daarvoor moeten verlaten.

WC
Het is erg fijn als leerlingen voorafgaand aan de les naar de wc gaan. Tijdens de les naar de wc gaan is jammer: de leerlingen missen een deel van de les, en met partner- en groepswerk en repetities zal de rest van de groep hier ook hinder van ondervinden.

Mag mijn kind meedoen met de voorstelling of examens?
Alle leerlingen mogen internationale dansexamens afleggen en meedoen aan de dansvoorstellingen.