Corona-maatregelen

Vanaf 19 mei 2021 dansen wij weer binnen!

Binnenlessen
Wanneer wij op locatie danslessen mogen geven, zijn er een aantal tijdelijke Corona-regels waaraan onze balletschool zich moet houden. Indien je deze regels overtreedt, moeten wij jou helaas (tijdelijk) de toegang tot onze lessen en lesgebouwen ontzeggen. Lees ze dus van tevoren goed door!
  • Leerlingen en ouders/verzorgers met COVID-19 gerelateerde klachten blijven thuis (zie hieronder: Wanneer moet ik thuisblijven?)

  • Ouders/verzorgers blijven ten alle tijden buiten het gebouw wachten en houden minimaal 1,5 meter afstand van anderen die niet bij hun huishouden horen

  • Leerlingen blijven buiten het gebouw wachten tot de begintijd van de les: zij worden dan door hun docent bij de voordeur opgehaald en na de les weer naar de voordeur gebracht

  • Leerlingen die per ongeluk te laat zijn, moeten zelfstandig naar de lesruimte lopen. De ouder/verzorger mag helaas niet mee naar binnen.

  • Bij binnenkomst wassen leerlingen hun handen en kleden zij zich om. Omdat leerlingen dit zelfstandig moeten doen, zonder hulp van hun ouder/verzorger, raden we de jongste leerlingen aan om al in hun danskleding naar de les te komen, zodat alleen de schoenen verwisseld en de buitenkleding uitgedaan hoeven te worden. Ook adviseren wij omwille van de hygiëne dat alle leerlingen thuis alvast naar de wc gaan en niet in het lesgebouw. Er is daarbij niemand aanwezig om de jongste leerlingen hiermee te helpen

  • Wanneer een leerling tijdens de les COVID-19 gerelateerde klachten krijgt, wordt hun ouder/verzorger gebeld om de leerling direct op te komen halen

Online en buitenlessen
Indien wij door Corona-maatregelen binnen geen danslessen mogen geven, zullen wij als alternatief de danslessen online of buiten aanbieden. De overgang naar deze online en buitenlessen valt volledig binnen onze algemene voorwaarden en is dus geen reden tot restitutie of vermindering van het lesgeld. Mochten hier vragen over zijn, dan horen wij het graag!

Voor de buitenlessen zijn er een aantal extra aandachtspunten:

- In Amsterdam gaan we dansen op het Robert Scottplein, tegenover KBS de Springplank. In Den Bosch gaan we dansen in de achtertuin van juf Lisanne op de Christiaan Huygensweg 1, naast het treinstation.
 

- Er is géén kleedruimte of wc beschikbaar, dus kom in danskleding en ga van te voren thuis naar de wc.

- Wij zullen buiten op een balletvloer dansen. Neem dus ballet- / jazzschoenen mee om aan te doen.
 
- Zorg voor extra warme laagjes met vestjes, leggings, beenwarmers etc. om danskleding warm genoeg te maken voor buiten. Hoewel het steeds warmer wordt, kan het nog best koud zijn.
 

- Bij slecht weer geven wij alsnog online lessen op Zoom. Dit melden we via de mail.

- Blijf als ouder/verzorger niet wachten en kijken naar de lessen. Niet alleen werkt dit erg afleidend voor de leerlingen zelf, maar dit is momenteel vanuit de Rijksoverheid ook niet toegestaan.

- Ook voor de buitenlessen geldt de gezondheidscheck voor de leerlingen en dat ouders/verzorgers 1,5 meter afstand houden!

Wanneer moet ik thuisblijven?

Wanneer één van de onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag je helaas niet naar de les komen:

  1. Heb jij of jouw huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (milde) klachten gehad: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?

  2. Is COVID-19 in de afgelopen 14 dagen met een laboratoriumtest vastgesteld?

  3. Heb jij in de afgelopen 14 dagen direct contact gehad met iemand waarbij COVID-19 is vastgesteld?

Meer informatie over de branchespecifieke aanvullende richtlijnen op de overheidsregels:

Protocol en aanvullende richtlijnen voor de koorsector
Richtlijnen voor beoefening van muziektheater