Corona-maatregelen

Indien wij door Corona-maatregelen niet meer op locatie danslessen mogen geven, zullen wij als alternatief de danslessen online aanbieden. De overgang naar deze online lessen valt volledig binnen onze algemene voorwaarden en is dus geen reden tot restitutie of vermindering van het lesgeld. Mochten hier vragen over zijn, dan horen wij het graag!

Wanneer wij wel op locatie danslessen mogen geven, zijn er een aantal tijdelijke Corona-regels waaraan onze balletschool zich moet houden. Indien je deze regels overtreedt, moeten wij jou helaas (tijdelijk) de toegang tot onze lessen en lesgebouwen ontzeggen. Lees ze dus van tevoren goed door!

Per 1 juli gelden de volgende regels:

 • Leerlingen en ouders/verzorgers met COVID-19 gerelateerde klachten blijven thuis (zie hieronder: Wanneer moet ik thuisblijven?)

 • Ouders/verzorgers blijven ten alle tijden buiten het gebouw wachten en houden minimaal 1,5 meter afstand van anderen die niet bij hun huishouden horen

 • Leerlingen blijven buiten het gebouw wachten tot de begintijd van de les: zij worden dan door hun docent bij de voordeur opgehaald en na de les weer naar de voordeur gebracht

 • Leerlingen die per ongeluk te laat zijn, moeten zelfstandig naar de lesruimte lopen. De ouder/verzorger mag helaas niet mee naar binnen.

 • Bij binnenkomst wassen leerlingen hun handen en kleden zij zich om. Omdat leerlingen dit zelfstandig moeten doen, zonder hulp van hun ouder/verzorger, raden we de jongste leerlingen aan om al in hun danskleding naar de les te komen, zodat alleen de schoenen verwisseld en de buitenkleding uitgedaan hoeven te worden. Ook adviseren wij omwille van de hygiëne dat alle leerlingen thuis alvast naar de wc gaan en niet in het lesgebouw. Er is daarbij niemand aanwezig om de jongste leerlingen hiermee te helpen

 • Wanneer een leerling tijdens de les COVID-19 gerelateerde klachten krijgt, wordt hun ouder/verzorger gebeld om de leerling direct op te komen halen

Wanneer moet ik thuisblijven?

Wanneer één van de onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag je helaas niet naar de les komen:

 1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?

 2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

 3. Is COVID-19 in de afgelopen 7 dagen met een laboratoriumtest vastgesteld?

 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid waarbij COVID-19 is vastgesteld met een laboratoriumtest, waarmee je korter dan 14 dagen geleden contact hebt gehad, terwijl hij/zij nog klachten had?

 5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij COVID-19 is vastgesteld?

Meer informatie over de branchespecifieke aanvullende richtlijnen op de overheidsregels:

Protocol en aanvullende richtlijnen voor de koorsector
Richtlijnen voor beoefening van muziektheater