Audities pre-NBA (Amsterdam)

21-05-2022 18:13

Bij de Nationale Balletacademie worden kinderen vanaf de leeftijd van 10 jaar opgeleid tot klassieke danser(es) en krijgen elke dag school, ballet en andere danslessen, zoals spitzen, werelddans, creatieve dans en repertoire.

Maar voor ouders en leerlingen is het vaak best een grote stap om vanaf groep 7 in Amsterdam aan de Nationale Balletacademie te studeren. Daarom is de cursus pre-NBA in het leven geroepen.

De pre-NBA is namelijk bedoeld voor kinderen in groep 5 en 6 om te kijken of een klassieke balletopleiding bij hen past. Het is een mooie opstap naar de dagelijkse opleiding, want het biedt kinderen de mogelijkheid op jonge leeftijd in aanraking te komen met pre-professionele trainingsmogelijkheden. En hoe fijn is het om samen te kunnen dansen met getalenteerde kinderen die ook gemotiveerd zijn om het klassieke dansvak te leren?

Meestal dansen de pre-NBA leerlingen ook nog 1x of 2x keer per week bij hun eigen balletschool. De afgelopen 20 jaar hebben we kunnen zien dat het concept werkt, want de doorstroom naar NBA 1 ligt op 70%.

Op 28 mei is de jaarlijkse pre-NBA auditie in Amsterdam. Om 10.00 of 11.00 uur voor pre-NBA 1. Om 12.15 voor pre-NBA 2.

Tijdens de auditie kijken wij vooral naar de fysieke mogelijkheden van de kinderen, zoals je in dit filmpje kunt zien:

Auditie pre-NBA cursus van de Nationale Balletacademie - Academie voor Theater en Dans - YouTube

Aanmelden voor de auditie gaat via de website:

Pre-NBA-cursus - Nationale Balletacademie - Academie voor Theater en Dans - AHK

De NPO besteedde vorig jaar aandacht aan de pre-NBA in het programma Art Department: Mag ik op ballet gemist? Start met kijken op NPO Start Deze minidocumentaire laat duidelijk zien hoe jonge kinderen al heel gemotiveerd kunnen zijn.