Dansexamens en kijklessen

30-10-2020 17:32

De IDTA heeft inmiddels haar examenservice weer hervat, waardoor wij binnenkort weer dansexamens zullen houden (voor zover mogelijk binnen de corona-maatregelen). 

De examens worden in kleine groepjes door Ms Christa Collard afgenomen per video op 25 november, 28 november en 29 november en per livestream op 12 december en 13 december. Iedere leerling heeft zijn eigen specifieke examentijdstip per mail ontvangen. Wij gaan ervan uit dat iedereen met de examens meedoet. Voor het examen hebben ze hun uniform nodig. Indien het uniform (nog) niet in het bezit is, kunnen het balletpakje en/of -rokje op de dag zelf van de balletschool geleend worden. Het is echter heel belangrijk om zélf de schoenen en overige kleding mee te nemen! Deze heeft de school namelijk niet in voorraad. Denk eraan dat onderbroeken niet zichtbaar zijn onder het balletpakje en ze geen hemdjes onder het balletpakje dragen. Lang haar moet opgestoken in een knot, hoge staart of vlecht, uit het gezicht en de nek. In verband met de Corona-maatregelen mogen, net als bij de danslessen, ouders / verzorgers niet mee naar binnen in het gebouw en vragen we leerlingen om zich al zoveel mogelijk thuis omgekleed te hebben.

Tijdens de normale lessen werken wij met alle leerlingen vanaf 3 jaar toe naar het niveau van de internationale en gestandaardiseerde dansexamens van de IDTA. Indien je niet mee wil / kan doen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten, aangezien dit ook invloed heeft op de andere leerlingen uit jouw examengroepje! Het is niet verplicht om deel te nemen aan de dansexamens, maar wij moedigen dit wel van harte aan. Wij hebben een 100% slagingspercentage! Wij zijn erg trots op onze examenresultaten, met name omdat veel van onze leerlingen maar één keer per week les hebben en daarmee prachtige resultaten behalen. Succesvolle examenkandidaten krijgen een mooi dansdiploma, een rapport én een trofee! Daarnaast maken zij kans op onze prestatiebeurs. Leerlingen die examen doen gaan over het algemeen sneller vooruit en blijven gemotiveerder dan de leerlingen die geen examens doen. Deelname aan de examens is inbegrepen bij het lesgeld, hiervoor hoeft dus ook niets bijbetaald te worden. De meeste leerlingen vinden het erg leuk om deel te nemen aan de speciale dansexamens. Het geeft leerlingen een doel in de danslessen en het helpt leerlingen beter te focussen, met als gevolg dat leerlingen sneller beter worden in het dansen. Het geeft leerlingen meer zelfvertrouwen, zelfexpressie en presentatievaardigheden. Het geeft leerlingen een positieve motivatie om verder te gaan en het geeft ze erkenning voor wat ze al kunnen. Leerlingen zijn vaak erg trots op zichzelf, wanneer zij het examen gedaan hebben. Tot slot is het een goede voorbereiding op een carrière in de danswereld! Door op een jonge leeftijd te beginnen met de examens, wordt voorkomen dat de leerlingen dit op latere leeftijd niet meer aandurven. Na afloop van het examen krijgen de leerlingen nog niet meteen de uitslag: dit krijgen wij uiterlijk 4 weken na afloop van het examen te horen. Wanneer de diploma's en trofeeën vervolgens in Nederland aangekomen zijn, worden deze tijdens de eerstvolgende les uitgereikt!

Helaas is het niet toegestaan om te kijken tijdens de examens. Bij de hogere examenniveaus mag de docente zelfs niet mee naar binnen. Omdat wij ouders / verzorgers wel de gelegenheid willen geven om te zien waar de leerlingen zo hard aan gewerkt hebben gaan wij bij wijze van kijklessen de laatste les voor de examens opnemen en met jullie delen.

Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij het graag!