Dansexamens

10-01-2020 12:56

Tijdens de normale lessen werken wij met alle leerlingen vanaf 3 jaar toe naar het niveau van de internationale en gestandaardiseerde dansexamens van de IDTA. Op 14 en 15 maart komt er een dansprofessional uit Engeland, examinatrice Ms Jacey Collins, om de examens af te nemen. Wij hebben een 100% slagingspercentage! Succesvolle examenkandidaten krijgen een mooi dansdiploma, een rapport én een trofee! Daarnaast maken zij kans op onze prestatiebeurs. De examens worden afgenomen op zaterdag 14 maart in het Instructielokaal van Sporthal de Schutskamp in Den Bosch en op zondag 15 maart in de Aula van KBS de Springplank in Amsterdam. De precieze tijd waarop het examen plaatsvindt wordt pas 15 februari bekend gemaakt, omdat dit per leerling verschillen zal en afhankelijk is van het aantal aanmeldingen.

Meld je aan!

Het is niet verplicht om deel te nemen aan de dansexamens, maar wij moedigen dit wel van harte aan. Leerlingen die examen doen gaan over het algemeen sneller vooruit en blijven gemotiveerder dan de leerlingen die geen examens doen. Deelname aan de examens is inbegrepen bij het lesgeld, hiervoor hoeft niets bijbetaald te worden. Wel willen we graag weten wie wel / niet meedoet aan het examen! Als je mee wilt doen, stuur ons dan uiterlijk 14 februari een mailtje met een bevestiging. Na deze datum aanmelden kan alleen als er nog plek is op het examenrooster.

Waarom examens?

De meeste leerlingen vinden het erg leuk om deel te nemen aan de speciale dansexamens. Het geeft leerlingen een doel in de danslessen en het helpt leerlingen beter te focussen, met als gevolg dat leerlingen sneller beter worden in het dansen. Het geeft leerlingen meer zelfvertrouwen, zelfexpressie en presentatievaardigheden. Het geeft leerlingen een positieve motivatie om verder te gaan en het geeft ze erkenning voor wat ze al kunnen. Leerlingen zijn vaak erg trots op zichzelf, wanneer zij het examen gedaan hebben. Tot slot is het een goede voorbereiding op een carrière in de danswereld! Door op een jonge leeftijd te beginnen met de examens, wordt voorkomen dat de leerlingen dit op latere leeftijd niet meer aandurven.

Welke kleding hebben ze nodig?

Voor het examen hebben ze hun uniform nodig. Indien het uniform (nog) niet in het bezit is, kunnen het balletpakje en/of -rokje op de dag zelf van de balletschool geleend worden. Het is echter heel belangrijk om zélf de schoenen en sokken of balletpanty mee te nemen! Deze heeft de school namelijk niet in voorraad.

Mogen wij tijdens het examen kijken?

Helaas is het niet toegestaan om te kijken tijdens de examens. Bij de hogere examenniveaus mag de docente zelfs niet mee naar binnen. Omdat wij ouders / verzorgers wel de gelegenheid willen geven om te zien waar de leerlingen zo hard aan gewerkt hebben houden wij de laatste les voor de examens een kijkles.

Wanneer krijgen ze de resultaten?

Wij zijn erg trots op onze examenresultaten, met name omdat veel van onze leerlingen maar één keer per week les hebben en daarmee prachtige resultaten behalen. Na afloop van het examen krijgen de leerlingen nog niet meteen de uitslag: dit krijgen wij uiterlijk 4 weken na afloop van het examen te horen. Wanneer de diploma's en trofeeën vervolgens in Nederland aangekomen zijn, worden deze tijdens de eerstvolgende les uitgereikt!