Internationale Online Danswedstrijd IDTA

07-06-2020 12:11

De IDTA heeft ons uitgenodigd voor haar eerste internationale online danswedstrijd. Al onze leerlingen van 6 jaar of ouder (gerekend op 28 juni a.s.) kunnen meedoen. Alle deelnemers krijgen een certificaat van deelname en de winnaars krijgen een beurs van 50 pond voor verdere danstraining én de titel van Global Lockdance Champion 2020. De balletschool betaalt voor jouw deelname, dus het kost niets om mee te doen! De winnaars worden vanaf 28 juni bekend gemaakt.

Hoe meld ik mij aan?
Wil je meedoen? Stuur ons dan jouw aanmelding mét filmpje vóór 20 juni. Alle inzendingen moeten in één keer door ons als balletschool aangemeld worden. Er is plaats voor maximum 500 inzendingen per categorie per leeftijdsgroep en deelname geschiedt op een wie het eerst komt wie het eerst maalt basis. Dit betekent dat aanmeldingen ná 20 juni niet meer mee kunnen doen. De leeftijdscategorieën zijn 6-9 jaar, 10-12 jaar, 13-16 jaar en 16+ jaar. Let op: de IDTA mag beelden van de inzendingen gebruiken om verslag te doen van het evenement en voor promotiematerialen van de IDTA. Door mee te doen met de wedstrijd, ga je akkoord met dit gebruik en sta je de rechten op de video af aan de IDTA.

Wat moet je doen?
Maak een dansvideo in de categorie Ballet, Modern (Jazz- of Showdans) en/of Musical (dus mét zang!). Je mag meedoen aan alledrie de categorieën, dus als je zin hebt kun je maximaal drie filmpjes inzenden. Let op, je video moet aan de volgende eisen voldoen:
- Je moet alleen dansen, niet samen met iemand anders
- Je moet je dansuniform dragen (balletpakje, ballet- of jazzschoentjes, (optioneel) balletrokje, en opgestoken haar), géén kostuum!
- Voor je begint met dansen moet je je voorstellen ("Hello, my name is ...")
- De video moet in landschapsstijl gefilmd worden in een 1080HD formaat
- Je mag filmen op iedere locatie (binnen of buiten), maar je moet volledig in beeld van de camera blijven tijdens de dans
- De dans mag maar maximaal 1 minuut zijn

Welke dans zal ik filmen?
Voor de wedstrijd mag je jouw eigen dans zelf bedenken (als het maar maximaal 1 minuut is), maar je mag niet een dans van iemand anders (op youtube, tv, school etc.) gebruiken. Vind je het moeilijk om zelf een dans te bedenken? Stuur dan zo snel mogelijk een mail dat je wél mee wilt doen, maar nog geen dans hebt, dan maken wij als balletschool er één voor jou! Doe dit uiterlijk 13 juni, anders hebben wij mogelijk geen tijd meer om op tijd een dans voor jou te bedenken!

Mocht je nog vragen over de wedstrijd hebben, dan horen wij het graag!