Kan mijn kind ook meedoen met wedstrijden?

14-04-2019 09:00

In danswedstrijden of danscompetities kunnen leerlingen deelnemen in verschillende categorieën van dans (ballet, tap, volksdans, musical, etc.) als solo, duet, trio of groep. Veel kinderen dansen alleen voor hun plezier, volgen maar één les per week en zijn daardoor niet opgewassen voor de harde wereld van competities. Sommige wedstrijden vinden dichtbij plaats en zijn bedoeld voor beginners, terwijl andere wedstrijden aan de andere kant van het land plaatsvinden en gericht zijn op gevorderden. Voor leerlingen van onze selectiegroep - degenen die het dansen meer serieus nemen en wellicht zelfs in dans hun toekomstige beroep zien - kunnen competities echter heel leuk zijn!

De selectiegroep is bedoeld voor leerlingen die een passie voor dans hebben en hun talenten volledig willen ontwikkelen. Naast 1 les per week van de selectiegroep dien je ook nog tenminste één les klassiek ballet en één andere dansles naar keuze per week te volgen. Hou er rekening mee dat naast de leskosten er extra kosten zijn voor het deelnemen aan wedstrijden. In de les wordt veel aandacht besteed aan techniek, muzikaliteit en uitstraling. Je leert solo's te dansen en kunt mee doen aan wedstrijden en meerdere voorstellingen. De nadruk van de selectiegroep ligt op showdans, maar ook andere stijlen komen aan bod. Leerlingen die auditie willen doen voor een dansopleiding worden hierbij ook door de dansschool begeleid.

Voor de selectiegroep hoef je geen auditie te doen, maar deelname is niet vrijblijvend. Dans je al 2 lessen in de week bij ons, waaronder Klassiek Ballet, en zou je graag aan wedstrijden willen deelnemen? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden!