Voorstelling 26 juni in Den Bosch

14-06-2024 20:45

Nu het einde van het schooljaar nadert is het weer tijd voor een afsluitende leerlingenvoorstelling op woensdag 26 juni in de Speelzaal van BBS de Kruiskamp!

Wij gaan ervan uit dat iedereen meedoet. Indien jouw kind niet mee wil/kan doen, laat het dan zo snel mogelijk weten, zodat we weten of we de dansen, tijden of kostuums aan moeten passen.

Normaal les op de woensdag? Let op: de voorstelling is in plaats van deze danslessen: door de voorstelling komen alle normale danslessen op deze dag dus te vervallen.

Uniform

 

Voor zowel de generale repetitie (laatste oefening) en de voorstelling zelf hebben alle leerlingen hun uniform nodig (zie mail voor details).

Zonder uniform kunnen ze helaas niet meedoen aan de voorstelling. Om het "backstage" veilig en overzichtelijk te houden, is het helaas niet mogelijk voor ouders/verzorgers om mee te gaan naar de kleedkamer. Wij vragen alle leerlingen daarom om hun uniform thuis alvast onder de normale kleding aan te doen, en zich al in de hal in hun uniform om te kleden. Indien gewenst kunnen leerlingen hun normale kleding en schoenen in een plastic tas met hun naam erop backstage nemen. Leerlingen die zichzelf al volledig zelfstandig kunnen omkleden (denk hierbij specifiek aan het balletpak en de balletpanty) mogen zich zelf in de kleedkamer omkleden. Wij vragen leerlingen geen spullen mee te nemen die ze niet bij de repetitie of voorstelling nodig hebben; de kans is groot dat het kwijt raakt en er is weinig plek backstage.

Generale Repetitie

Bij de zaaldeur wacht de stagemanager de leerlingen op om hen in groepjes 'backstage' te brengen. Zie mail voor wanneer jouw kind met de generale repetitie van de voorstelling start. Hiervoor moet jouw kind al omgekleed zijn in het uniform en bij voorkeur ook naar de wc zijn geweest. Leerlingen die zich zelfstandig willen omkleden in de kleedkamer moeten zich al een kwartier eerder melden. Elke lesgroep heeft een eigen repetitietijdstip en krijgt maar zeer beperkt de tijd om hun voorstellingsdansen van te voren op het podium te oefenen. Ze hebben deze laatste oefening echt nodig om mee te doen aan de voorstelling; om te weten waar op het podium ze moeten staan én hun dansgeheugen op te frissen. Het is een strak repetitieschema om de voorstelling op tijd te kunnen laten beginnen; probeer dus op tijd te zijn!

Voorstelling

Het is niet nodig om toegangskaarten te kopen; deze voorstelling is vrij toegankelijk voor publiek. De leerlingen zelf blijven vanaf de start van de generale repetitie tot en met het einde van de voorstelling backstage. Vanaf ongeveer 18:00 mag het publiek de zaal betreden, de voorstelling begint om 18:15 en we verwachten dat de voorstelling om 19:00 afgelopen zal zijn.

Zomervakantie

De voorstelling valt op de laatste lesdag van het schooljaar; er zijn hierna geen danslessen meer tot we weer starten na de zomervakantie op 7 september! Inschrijven voor het nieuwe schooljaar is al mogelijk via onze website; je vindt hier ook het nieuwe lestarief en lesrooster!

Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij het graag!