Voorstellingen

Nu het einde van het schooljaar nadert is het weer tijd voor een afsluitende leerlingenvoorstelling met al onze leerlingen vanaf Pre-Juvenile! De voorstellingen zijn op woensdag 28 juni van 18:00-19:00 in de Speelzaal van BBS de Kruiskamp in Den Bosch en op zondag 2 juli van 11:00-12:00 en 15:00-16:00 in Aula van KBS de Springplank in Amsterdam. Alle leerlingen hebben inmiddels een mail ontvangen met welke voorstelling zij mee mogen doen hoe laat zij die dag aanwezig moeten zijn voor de generale repetitie van de voorstelling. Bij de deur naar de zaal wacht de stagemanager de leerlingen op om hen in groepjes 'backstage' te brengen. Elke lesgroep heeft een eigen repetitietijdstip en krijgt maar zeer beperkt de tijd om hun voorstellingsdansen van te voren op het podium te oefenen. Wees dus op tijd klaar met omkleden en ga ook van te voren naar de wc! Ze blijven vanaf de start van de repetitie tot en met het einde van de voorstelling backstage. Vanaf ongeveer een kwartier voor aanvang mag het publiek de zaal betreden.

Voor de lesgroepen vanaf Juvenile moeten leerlingen de voorstellingsdansen uit het hoofd kennen. Oefenen in de lessen is daarvoor doorgaans voldoende. We raden wél aan om vlak van te voren weinig lessen te missen en als je lessen mist deze in te halen op een andere dag of thuis te oefenen. Als je teveel lessen hebt gemist, kan het zijn dat we je gaan vragen om niet mee te doen met de voorstelling.

 

Voor de voorstelling hebben de leerlingen hun uniform nodig (zie mail voor details per lesgroep). Zonder uniform kunnen ze helaas niet meedoen aan de voorstelling. Wij hebben geen kleedkamer beschikbaar op de dag van de voorstelling, aangezien deze ruimte omgetoverd wordt tot ons podium, waardoor er alleen in de hal omgekleed kan worden. Het helpt als iedereen thuis alvast de balletkleding onder de normale kleding aandoet, zodat alleen kleding uitgedaan hoeft te worden en schoenen verwisseld hoeven te worden. Hou er rekening mee dat het druk kan zijn in de hal, aangezien er meerdere lesgroepen meedoen met de voorstelling en laat dus geen spullen onbeheerd achter. Wij vragen leerlingen zo min mogelijk spullen mee te nemen naar de repetitie; de kans is groot dat het kwijt raakt en er is weinig plek backstage. Graag dus zo veel mogelijk de tassen, jassen, schoenen, en kleding bij de ouders/verzorgers laten en niet backstage nemen.

Deelname is inbegrepen bij het lesgeld; hiervoor hoeft niets bijbetaald te worden. Wij gaan ervan uit dat iedereen meedoet. Indien jouw kind niet mee wil/kan doen, laat het dan zo snel mogelijk weten, zodat we weten of we de dansen, tijden of kostuums aan moeten passen.

De voorstelling valt op de laatste lesdag van het schooljaar; er zijn hierna geen danslessen meer tot we weer starten na de zomervakantie! Normaal les op de dag van de voorstelling? Let op: de voorstelling is in plaats van deze danslessen: door de voorstelling komen alle normale danslessen op deze dag dus te vervallen.

Foto's & Filmregistratie

Het is voor onze leerlingen mogelijk om de foto's en de filmregistratie van eerdere voorstellingen te bekijken. Al onze huidige leerlingen hebben hierover reeds een mail met inloggegevens ontvangen. Heb je de mail niet gehad, ben je (oud)-leerling en wil je graag ook toegang tot de foto's en opnames, vraag ons dan om toegang! Veel plezier met kijken!