Voorstellingen

Bij dansen is het belangrijk om een gevoel van theater en presentatie te ontwikkelen. Twee keer per jaar houden wij daarom een leerlingenvoorstelling met alle leerlingen die hier aan deel willen nemen, van peuters tot volwassenen, van beginners tot gevorderden.
 
Filmregistratie

Het is voor onze leerlingen mogelijk om de foto's en de filmregistratie van Doornroosje (en al onze eerdere leerlingenvoorstellingen) te bekijken. Al onze huidige leerlingen hebben hierover reeds een mail met inloggegevens ontvangen. Heb je de mail niet gehad, ben je (oud)-leerling en wil je graag ook toegang tot de foto's en opnames, vraag ons dan om toegang! Veel plezier met kijken!

 
Wintervoorstelling Doornroosje
Het einde van ons eerste semester komt in een snel tempo dichtbij. Daarmee wordt het ook weer tijd voor onze wintervoorstelling! Dit jaar laten onze leerlingen een eigen versie van "Doornroosje" zien. De voorstelling zal in Den Bosch plaatsvinden op woensdag 28 november van 17:00-18:00 in de Speelzaal van BBS de Kruiskamp, en in Amsterdam op zondag 2 december van 11:00-12:00 in de aula van KBS de Springplank. We hebben er zin in!
 

Hoe laat moet mijn kind aanwezig zijn?
Voorafgaand aan de voorstelling vindt de generale repetitie plaats om de voorstellingsdansen nog even op het podium te kunnen oefenen. Iedere lesgroep krijgt maar een beperkte tijd op het podium. Alle leerlingen worden per groep bij de deur van de zaal opgehaald en het is niet mogelijk om tussentijds binnen te komen, aangezien dit de repetities verstoort. Wees dus op tijd, want te laat aanwezig zijn betekent dus dat je de repetitie mist. Vanaf de generale repetitie blijven de leerlingen tot aanvang van de voorstelling backstage om zich klaar te maken voor de voorstelling. Het is voor ouders en ander publiek niet toegestaan om de repetitie bij te wonen en/of backstage (in de kleedkamers) te komen. Ouders dienen dus buiten de zaal en kleedkamers te blijven wachten tot de deuren voor het publiek geopend worden. Afscheid nemen we dus bij de deur.

Hoe meld ik mijn kind aan / af voor de voorstelling?
Wij gaan ervan uit dat alle leerlingen met de voorstelling mee willen doen. Het kan echter altijd zo zijn dat je toch niet aanwezig kan zijn. Mocht dit het geval zijn, laat dit dan zo snel mogelijk per mail weten, zodat wij hiermee rekening kunnen houden bij het oefenen van de dansen, het uitdenken van de kostuums en allerlei andere bijkomende zaken.

Wat moet mijn kind meenemen?
Alle leerlingen hebben (een deel van) hun uniform nodig als basis van de kostuums. Dit uniform gebruiken wij bij al onze voorstellingen en examens. Wij lenen op de dag zelf geen uniformen uit en zonder uniform is het niet mogelijk om deel te nemen aan de voorstelling. Vergeet niet om ondergoed aan te doen dat niet onder de balletpakjes uitkomt en dat de leerlingen geen extra kledingstukken zoals hemden, vestjes, maillots of leggings boven / onder hun balletpakje horen te hebben! Net als in de lessen zijn sieraden (incl. oorbellen) omwille van de veiligheid ook tijdens de voorstelling niet toegestaan. Vanwege de beperkte tijd en ruimte backstage willen wij alle leerlingen vragen om alvast aangekleed in het uniform te komen, met de haren vastgemaakt, met het haar uit de nek en het gezicht. Ook willen wij vragen om tassen en jassen bij de ouders te laten. Wij verzorgen backstage drinken en een kleine versnapering, dus er hoeft ook geen eten of drinken mee!

Wat kost het?
Deelname aan de voorstelling is inbegrepen bij het lesgeld en toegang tot de voorstelling is gratis. Leerlingen kunnen in principe zoveel publiek meenemen als zij willen. Om een fijn publiek voor onze leerlingen te kunnen zijn en hen tijdens de voorstelling zo min mogelijk te storen, vragen wij (jonge) kinderen in het publiek om altijd naast hun ouders plaats te nemen. Besef dat een voorstelling van een uur voor sommige kinderen erg lang kan zijn en het wel de bedoeling is dat iedereen tijdens de voorstelling rustig op hun stoel blijft zitten. (Groepjes) kinderen die naast elkaar zitten hebben het dan ook vaak iets te gezellig in het publiek, dus plaats hen liever tussen de ouders in.