Kleding en haar

Mag mijn kind iets anders dragen dan het uniform?

Nieuwe leerlingen geven wij graag de kans om eerst te ontdekken of onze danslessen bij hen passen, voordat zij danskleding aan hoeven te schaffen. Wanneer zij de danslessen leuk vinden en bij ons willen blijven, gaan wij ervanuit dat ouders/verzorger overgaan tot het kopen van geschikte danskleding. Bij iedere vorm van teamsport, of het nu voetbal, honkbal of hockey is, wordt een uniform gedragen, dus ook bij het dansen! Wij prefereren sterk dat tijdens de lessen alle leerlingen ons "team" uniform dragen, omdat dit de gemeenschapszin én de dansuitoefening bevorderd. Iedere dansstijl en -niveau heeft zijn eigen uniform, kijk voor de precieze voorschriften bij het lesaanbod en haren dienen altijd vast te zitten, uit het gezicht. Niet alleen ziet dit er mooi uit, maar een uniform voorkomt blessures en een slechte danstechniek. Zo trainen jonge leerlingen hun armcontrole door het vasthouden van hun balletrok, zorgt een balletpakje zónder tutu ervoor dat docenten de lichaamshoudingen kunnen controleren, en zorgen opgestoken haren voor optimaal zicht tijdens het dansen. Deelname aan voorstellingen en examens is niet mogelijk zonder uniform; tijdens deze evenementen is het dragen van een uniform verplicht en in principe lenen wij het uniform niet uit. De leerling die op enige wijze van het uniform afwijkt tijdens de reguliere lessen en evenementen is volledig aansprakelijk voor alle daaruit voortvloeiende vormen van letsel of schade aan de leerling zelf, overige leerlingen, docenten, overige toeschouwers en de ruimte. De balletschool accepteert hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid en mag leerlingen die geen uniform dragen omwille van de veiligheid de toegang tot de lessen en evenementen ontzeggen.

Hoe ziet het eruit?

Balletpakje met -rokje:
Balletschoentjes:
 
Jazzschoentjes:
 

Kleding kopen, ruilen of verkopen

Let op: onze leerlingen krijgen 10% korting bij aankopen in de Danswinkel Amsterdam (helaas niet bij online bestellingen) op vertoon van de inschrijvingsmail!

Danskleding kopen kun je onder andere in:

  Danswinkel, webshop en vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Hilversum

Saakahs, webshop en vestiging in Den Bosch

Balletkledingwinkel, webshop

Firenze dancewear, webshop en vestiginge n in Haarlem en Amersfoort

Danstheaterwinkel, webshop en vestiging in Roosendaal

Zelf balletpakjes en -rokjes maken kan natuurlijk ook: naaipatronen voor danskleding.

Wij adviseren om altijd nieuwe dansschoenen aan te schaffen, aangezien tweedehands (dans)schoenen soms de voeten kunnen beschadigen, maar wij begrijpen dat dit niet altijd voor iedereen betaalbaar is. Wij willen jullie daarom ook wijzen op de mogelijkheid om tapschoenen, balletschoenen en spitzen te huren (ong. 37 euro voor een heel schooljaar) bij Coppelia Balletkledingverhuur.