Click here for English 

Kleding en haar

Welke kleding hebben leerlingen nodig voor de lessen?

Nieuwe leerlingen geven wij graag de kans om eerst te ontdekken of onze danslessen bij hen passen, voordat zij danskleding aan hoeven te schaffen. Voor de proefles zijn kleding waarin je je goed kan bewegen en blote voeten daarom voldoende. Wanneer zij de danslessen leuk vinden en bij ons willen blijven, gaan wij ervanuit dat ouders / verzorgers snel overgaan tot het kopen van ons uniform. Bij iedere vorm van teamsport wordt een uniform gedragen, dus ook bij het dansen! Het dragen van het uniform is verplicht tijdens onze lessen en evenementen, omdat dit mooi oogt, de gemeenschapszin én de dansuitoefening bevorderd, maar ook blessures en een slechte danstechniek voorkomt. De balletschool is dan ook niet verantwoordelijk voor enige letsel of schade aan zichzelf of anderen die veroorzaakt is door een leerling die op enige wijze van het uniform is afgeweken, en mag leerlingen zonder uniform de toegang tot de lessen en evenementen ontzeggen. In verband met de veiligheid mogen leerlingen tijdens het dansen net als bij andere sporten geen sieraden (ook geen oorbellen) dragen, en lange haren dienen altijd vast te zitten, uit de ogen en de nek (bij Klassiek, Acro & Jazz bij voorkeur in een knot: Hoe maak ik een balletknotje?). Als oorbellen niet uit kunnen, dienen ze afgeplakt te worden. Iedere dansstijl en -niveau heeft zijn eigen uniform:

Peuter & Kleuterdans:

 • Jongens hebben een zwarte korte broek nodig, een strak wit t-shirt met korte mouwen, witte sokken en zwarte leren balletschoentjes met elastiek en een doorlopende zool.
 • Meisjes hebben een zwart balletpakje nodig, een los zwart lang rokje (géén tutu), witte sokken en roze leren balletschoentjes met elastiek en een doorlopende zool.
 • Ouders / verzorgers die meedansen bij Dans met Mij hebben zelf ook kleding nodig waarin je je goed kan bewegen!

Klassiek, Acro & Jazz:

 • Jongens hebben een zwarte korte broek nodig, een strak wit t-shirt met korte mouwen, witte sokken en zwarte leren balletschoentjes met elastiek en een doorlopende zool.
 • Meisjes van niveau
  • Beginners 1 & 2 hebben een zwart balletpakje nodig, een los zwart lang rokje (géén tutu), witte sokken en roze leren balletschoentjes met elastiek en een doorlopende zool.
  • Beginners 3 hebben een zwart balletpakje zónder rok nodig, een roze balletpanty met voetgat (convertible voet of spitzenpanty) en roze leren balletschoentjes met elastiek en een doorlopende zool
  • Halfgevorderd 1 t/m 3 hebben een zwart balletpakje zónder rok nodig, een roze balletpanty met voetgat en roze leren balletschoentjes met linten en een doorlopende zool
  • Gevorderd 1 hebben een zwart balletpakje zónder rok nodig, een roze balletpanty met voetgat en roze leren balletschoentjes met linten en een doorlopende zool. Optioneel toe pads of lamswol én spitzen. Let op: er zijn veel verschillende soorten voeten en spitzen op de wereld en het aanschaffen van de verkeerde spitzen kan helaas tot blessures leiden. Schaf de spitzen dus niet zelf voor aanvang van de lessen aan, maar altijd in overleg met de docente. Het wordt aangeraden de teennagels kort te houden bij het op spitzen dansen.

Show, Musical & Tap:

 • Jongens van niveau
  • Beginners 1 & 2 hebben een zwarte korte broek nodig, een strak wit t-shirt met korte mouwen, witte sokken en zwarte leren jazzschoentjes met een splitzool
  • Beginners 3 t/m Halfgevorderd 2 hebben een zwarte korte broek bodig, een strak wit t-shirt met korte mouwen, witte sokken en zwarte leren jazzschoentjes met een splitzool. Optioneel zwarte leren tapschoenen met heel taps.
  • Halfgevorderd 3 & Gevorderd 1 hebben een zwarte lange dansbroek nodig, een strak wit t-shirt met korte mouwen, witte sokken en zwarte leren jazzschoentjes met een splitzool. Optioneel zwarte tapschoenen met heel taps.
 • Meisjes van niveau
  • Beginners 1 & 2 hebben een zwart balletpakje nodig, een los zwart lang rokje (géén tutu), witte sokken en zwarte leren jazzschoentjes met een splitzool.
  • Beginners 3 & Halfgevorderd 1 hebben een zwart balletpakje zónder rok nodig, een roze balletpanty met voet en zwarte leren jazzschoentjes met een splitzool. Optioneel zwarte leren tapschoenen met heel taps.
  • Halfgevorderd 2 t/m Gevorderd 1 hebben een zwart balletpakje zónder rok nodig, een roze balletpanty met voet en zwarte leren jazzschoentjes met een splitzool. Optioneel zwarte leren tapschoenen met heel taps en zwarte dance heels met een hak van ongeveer 2,5 inches

Kleding kopen, ruilen of verkopen

Let op: onze leerlingen krijgen 10% korting bij aankopen (helaas niet bij online bestellingen) in de Danswinkel Amsterdam en de DNC Store Amsterdam op vertoon van de inschrijvingsmail!

Danskleding kopen kun je onder andere in:

  Danswinkel, webshop en vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Hilversum

DNC Store, vestiging in Amsterdam

Saakahs, webshop en vestiging in Den Bosch

Balletkledingwinkel, webshop

Firenze dancewear, webshop en vestiginge n in Haarlem en Amersfoort

Danstheaterwinkel, webshop en vestiging in Roosendaal

Zelf balletpakjes en -rokjes maken kan natuurlijk ook: naaipatronen voor danskleding.

Wij adviseren om altijd nieuwe dansschoenen aan te schaffen, aangezien tweedehands (dans)schoenen soms de voeten kunnen beschadigen, maar wij begrijpen dat dit niet altijd voor iedereen betaalbaar is. Wij willen jullie daarom ook wijzen op de mogelijkheid om tapschoenen, balletschoenen en spitzen te huren (ong. 37 euro voor een heel schooljaar) bij Coppelia Balletkledingverhuur.

Waar moet ik op letten bij het kopen van balletschoentjes?