Docenten

Iedere lesgroep heeft één vaste dansdocent, omdat het goed is voor kinderen dat zij niet te veel verschillende gezichten zien en zodat uw kind een vertrouwensband met de dansdocente op kan bouwen. Wanneer nodig wordt er gebruik gemaakt van invalkrachten. Onze docenten hebben een relevante beroepsopleiding afgerond, zijn gekwalificeerd om dansles aan kinderen te geven, blijven bij met moderne ontwikkelingen, beschikken over een recente (iedere 3 jaar) Verklaring Omtrent Gedrag (profiel 60) en volgen de Code of Professional Conduct and Practice for Teachers of Dance en de gedragscode van NOC*NSF. Stagiaires, vrijwilligers en/of assistenten staan altijd als 'extra' hulp op de groep.

 

Lisanne Geerts

Foto van Guido Bosland

De artistieke en zakelijke leiding worden uitgevoerd door Lisanne Geerts (MA, BE, AIDTA BT), het schoolhoofd en de oprichtster (2015) van Balletschool de Kattensprong. Lisanne is een ervaren, gediplomeerde en geregistreerde dansdocente, performer én basisschooldocente, met een specialisatie in Klassiek Ballet, Show-/Musicaldans, Algemene Dansvorming en Peuter-/Kleuterdans. Daarnaast is zij gecertificeerd als Bedrijfshulpverlener met Verbandleer (BHV) en werd zij in 2012 genomineerd voor de Talentenprijs van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij is momenteel de enige vaste docent van de balletschool. Als erkend leerbedrijf leidt zij regelmatig jonge stagiairs op tot dansdocent, die eveneens (delen van) danslessen kunnen geven op onze balletschool.

Ik ben geboren in Groningen, opgegroeid in Amsterdam en ik woon nu met mijn partner in 's-Hertogenbosch. Uiteraard hou ik van dansen, maar ik heb veel andere hobby's en interesses, zoals zingen, zwemmen, archeologie en natuurlijk katten. Ook ben ik dol op het werken met kinderen.

Vanaf het moment dat ik kon lopen, draaide ik zwierend door de kamer en wenste ik dat ik op balletles mocht. Bij mij in het dorp kon dat helaas pas vanaf 5 jaar oud, maar toen ik 5 jaar was mocht ik dan eindelijk op les! Die behoefte, om dansend door het leven te gaan, is mij altijd bijgebleven en ik heb dan ook nooit de balletles verlaten. Naast Klassiek Ballet heb ik later met plezier veel verschillende danssoorten beoefend, waaronder Show, Musical, Jazz, Buikdans, Hiphop, Streetdance en Bharata Natyam. Ook heb ik in diverse musicals van het Nationaal Jeugd Musical Theater gespeeld en daarmee door Nederland en België getourd. Toen ik de kans kreeg om een opleiding voor dansdocente te volgen, greep ik die dan ook met beide handen aan. Er is niets mooiers dan deze passie met anderen te mogen delen!