Dansexamens

Tijdens de normale lessen werken wij toe naar het niveau van internationale en gestandaardiseerde dansexamens. Normaliter komt er een dansprofessional uit Engeland naar ons toe om onze kinderen te beoordelen, maar vanwege Corona vinden de examens dit keer plaats op 25 november, 28 november en 29 november door middel van video's en op 12 december en 13 december door middel van livestream. Dit jaar is onze examinatrice Ms Christa Collard. Alle leerlingen die ten tijde van het examen 3 jaar of ouder zijn kunnen een examen doen! Er zijn verschillende mogelijkheden voor alle leeftijden en niveaus. De examens worden afgenomen in het Instructielokaal van Sporthal de Schutskamp in Den Bosch en in de Aula van KBS de Springplank in Amsterdam. Succesvolle examenkandidaten krijgen een mooi dansdiploma, een rapport én een trofee! Daarnaast maken zij kans op onze prestatiebeurs.

Lees hier het verslag van examinatrice Mrs. Wendy Hazelby van onze Dansexamens van maart 2019

Meld je aan!

Het is niet verplicht om deel te nemen aan de dansexamens, maar wij moedigen dit wel van harte aan. Leerlingen die examen doen gaan over het algemene sneller vooruit en blijven gemotiveerder dan de leerlingen die geen examens doen. Deelname aan de examens is inbegrepen bij het lesgeld; hiervoor hoeft niets bijbetaald te worden. Wij gaan ervan uit dat iedereen met de examens meedoet. Indien je niet mee wil / kan doen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten, aangezien dit ook invloed heeft op de andere leerlingen uit jouw examengroepje.
 

Waarom examens?

De meeste kinderen vinden het erg leuk om deel te nemen aan de speciale dansexamens. Het geeft de kinderen een doel in de danslessen en het helpt de kinderen beter te focussen, met als gevolg dat de leerlingen sneller beter worden in het dansen. Het geeft de kinderen meer zelfvertrouwen, zelfexpressie en presentatievaardigheden. Het geeft de kinderen een positieve motivatie om verder te gaan en het geeft ze erkenning voor wat ze al kunnen. De kinderen zijn vaak erg trots op zichzelf, wanneer zij het examen gedaan hebben. Tot slot is het een goede voorbereiding op een carrière in de danswereld! Door op een jonge leeftijd te beginnen met de examens, wordt voorkomen dat de kinderen dit op latere leeftijd niet meer aandurven, en een angst voor de examens ontwikkelen.

Prestatiebeurs

Ieder jaar geven wij prestatiebeurzen weg aan talentvolle leerlingen die uitzonderlijke resultaten op het examen hebben gehaald. Deze leerlingen krijgen hiermee de mogelijkheid om een jaar lang gratis een tweede les per week te komen volgen (naast hun normale zelfbetaalde les). Wij moedigen leerlingen daarbij aan om naast hun eigen dansstijl ook andere dansstijlen uit te proberen, om hun dansonderwijs zo breed en divers mogelijk te maken.
 

Welke kleding hebben ze nodig?

Voor het examen hebben ze hun uniform nodig. Indien het uniform (nog) niet in het bezit is, kunnen het balletpakje en/of -rokje op de dag zelf van de balletschool geleend worden. Het is echter heel belangrijk om zélf de schoenen en sokken of balletpanty mee te nemen! Deze heeft de school namelijk niet in voorraad. 
 

Mogen wij tijdens het examen kijken?

Helaas is het niet toegestaan om te kijken tijdens de examens. Met de peuters / kleuters en met de kinderen van de Preparatory Grade, mag de docente mee naar binnen om het examen te begeleiden. Bij de hogere niveaus, vanaf de Primary Grade, mag de docente zelf ook niet meer mee naar binnen. Omdat wij ouders / verzorgers wel de gelegenheid willen geven om te zien waar de kinderen zo hard aan gewerkt hebben houden wij de laatste les voor de examens plaatsvinden een kijkles. De kinderen kunnen zo ook hun examen oefenen voor een publiek!
 

Wanneer krijgen ze de resultaten?

Wij hebben een 100% slagingspercentage! Wij zijn erg trots op onze examenresultaten, met name omdat veel van onze leerlingen maar één keer per week les hebben en daarmee prachtige resultaten behalen. Na afloop van het examen krijgen de leerlingen nog niet meteen de uitslag: dit krijgen wij uiterlijk 4 weken na afloop van het examen te horen. Wanneer de diploma's en trofeeën vervolgens in Nederland aangekomen zijn, worden deze tijdens de eerstvolgende les feestelijk uitgereikt!