Dansexamens

Lees hier het verslag van examinatrice Mrs. Wendy Hazelby van onze Dansexamens van maart 2019

Tijdens onze lessen werken alle leerlingen vanaf 3 jaar toe naar de gestandaardiseerde dansexamens van de International Dance Teachers' Association. In Den Bosch op 28 februari en in Amsterdam op 11 februari 2024 mogen onze leerlingen dansexamens afleggen voor examinatrice Miss Donna Wilcox. Elke leerling heeft een eigen examentijdstip, want de examens worden afgenomen in kleine groepjes van maximaal 3, 4 of 8 leerlingen. Deelname is inbegrepen bij het lesgeld; hiervoor hoeft niets bijbetaald te worden. Wij gaan ervan uit dat iedereen meedoet. Indien een leerling niet mee wil / kan doen, laat het dan zo snel mogelijk weten, want dit heeft ook invloed op de anderen uit het examengroepje! Helaas is publiek bij de examens nooit toegestaan.

Voor de examens vanaf Juvenile moeten leerlingen de dansoefeningen uit het hoofd kennen. Oefenen in de lessen is daarvoor doorgaans voldoende. We raden wél aan om vlak van te voren weinig lessen te missen en als je lessen mist deze in te halen op een andere dag of thuis te oefenen. Als je teveel lessen hebt gemist, kan het zijn dat we je gaan vragen om toch nog een ander, makkelijker examen te doen. Voor wie wil zijn er video's van de oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.

Voor het examen hebben ze hun uniform nodig. Het balletpakje en/of -rok kunnen eventueel op de dag zelf van ons geleend worden. Neem zélf de schoenen, sokken en/of balletpanty mee, want deze hebben wij niet in voorraad. Laat ondergoed niet onder het balletpakje uitsteken en steek lang haar op in een knot, hoge staart of vlecht, uit het gezicht en de nek.

Uiterlijk 4 weken na afloop krijgen wij de uitslag van het examen te horen. Succesvolle examenkandidaten krijgen vervolgens een mooi dansdiploma, rapport én trofee of medaille van de IDTA en maken kans op onze prestatiebeurs. Wij zijn erg trots op de prachtige examenresultaten van onze leerlingen en hebben een 99% slagingspercentage, terwijl velen maar één les per week volgen. De meeste leerlingen vinden dansexamens leuk en zijn trots op hun resultaten. Het geeft een doel in de danslessen, helpt ze te focussen en brengt persoonlijke erkenning, waardoor ze snel vooruitgaan en gemotiveerd blijven. Dansexamens leiden tot meer zelfvertrouwen, zelfexpressie en presentatievaardigheden. Uiteraard is het ook een goede voorbereiding op een carrière in de danswereld!

Wat leerlingen en hun ouders/verzorgers zeggen over onze dansexamens:

Ze doen graag mee aan het examen. Ze gaven aan dat als ze op ballet zitten ze wel graag hun diploma willen halen, toen ik vroeg of ze wilden mee doen met het examen. Dus ze kijken er al naar uit!

Nog hartelijk dank voor de goede zorgen bij het examen. Ze is helemaal blij naar huis gehuppeld!

Super, dank je! Zij heel blij en wij keitrots

Ze was heel blij dat ze geslaagd is

Superleuk om te lezen dat haar examen heeft gehaald! Ze straalt helemaal nu

Ze is erg blij met de uitslag, en wij zijn ontzettend trots op haar

Ze is erg blij en springt de lucht in van blijdschap

Ze heeft het goed gedaan zag ik!

Wat ontzettend goed van haar. Ze is helemaal blij

Ontzetten bedankt voor het geweldige nieuws! Dit zal haar morgenochtend heel blij maken wanneer we het vertellen

Super, wij zijn erg verrast met de uitslag. Erg goed gedaan. Ze vindt het leuk om op locatie met elkaar te dansen

Ze vond de les erg leuk. Toen we naar huis liepen vertelde ze me vrolijk wat ze allemaal had gedaan en thuis heeft ze heel trots haar diploma aan haar nicht en neef laten zien!

We zijn erg benieuwd naar de uitslag van de examens, maar nog belangrijker dan dat, ze genoot van het dansen en heeft er zo'n plezier aan!

Wat goed dat het allemaal gelukt is. Ze werd er helemaal blij van!

Ze kijkt er erg naar uit om examen te doen!

Dank voor je leuke nieuws. We wachten af wanneer ze haar diploma in ontvangst mag nemen

Wat was ze gruwelijk trots op haar diploma en trofee die ze meegekregen heeft. En ze is blij dat het dansen weer begonnen is

Ze wil graag weer bij jou op les. Ze heeft best veel geleerd en vond het fijne lessen, waarvoor dank! Laat ons weten als het diploma mag worden opgehaald, daar is ze best trots op

Nogmaals dank voor het organiseren van de dansexamens. Ze vond het behalve spannend ook heel erg leuk! Er zijn hier veel enthousiaste dansoptredens in de woonkamer gegeven de afgelopen weken

Wauw, Lisanne! Gefeliciteerd met de prachtige resultaten van jouw werk! En erg bedankt dat je de kids zo goed hebt voorbereid!

Bedankt voor dit mooie nieuws en het succes van het balletexamen. Ze is tevreden en bedankt voor je vriendelijkheid

Ze is heel trots op en blij met de uitslag van haar dansexamens! Ze heeft de dansjes inmiddels al een paar keer thuis voorgedanst

Dankjewel, ze is erg blij dit te horen!

Jij ook gefeliciteerd met alle behaalde resultaten! Wij zijn naast trots ook best verbaasd! We wisten wel dat ze hun best deden en er heel veel plezier in hebben, maar dit is wel echt een prachtig resultaat!

Ze vindt het heel leuk dat ze is geslaagd

Erg bedankt voor het diploma, ze is er erg trots op

Wat ontzettend leuk om te lezen dat ze het zo goed heeft gedaan. Ze is zo trots als een pauw!

Wat schattig om haar dit te laten meemaken

Wat een leuk bericht

We zijn trots op onze meisjes

Woow, wat een goed nieuws! Wij zijn trots op ons meisje. En zij is ook super blij met haar cijfer

Gefeliciteerd met de mooie resultaten! Zowel de meiden als wij zijn super trots op ze!

Ze is trouwens erg blij met haar examenresultaat!

Wat een prachtig resultaat heeft ze behaald, we zijn heel trots!