Mogen ouders / verzorgers kijken tijdens de lessen?

10-03-2019 17:18

Wij organiseren aan het eind van ieder semester voorstellingen en/of kijklessen, om ouders / verzorgers de gelegenheid te geven om te zien wat de leerlingen in de lessen leren. De meeste leerlingen zijn dan voldoende vertrouwd geraakt om de lesstof aan anderen te presenteren, hoewel ze dit altijd erg spannend blijven vinden. Hierbij mogen ook foto's en filmpjes gemaakt worden.

Tijdens alle gewone lessen én proeflessen (uitgezonderd Dans met Mij) mogen ouders / verzorgers niet komen kijken en dienen zij uit het zicht van de leerlingen te wachten. Wij hebben hiervoor bewust gekozen, omdat onze leerlingen dit fijn vinden. Voor de leerlingen zijn al die ouders namelijk heel erg spannend en afleidend, en dit remt hun ontwikkeling. Negen op de tien keer zijn leerlingen beter af als de ouders / verzorgers niet kijken, met name wanneer het hun eerste les is. Er mogen, mede vanwege de privacywetgeving, géén foto's of filmpjes van de gewone lessen gemaakt worden. Wij begrijpen dat dit voor ouders / verzorgers soms moeilijk is, en zij graag willen zien wat er in de lessen gebeurt, maar onze prioriteit ligt bij de behoeftes van onze leerlingen.

Tijdens de lessen Dans met Mij dansen ouders / verzorgers actief samen met hun kinderen mee. Het is bij deze lessen belangrijk om altijd binnen een armlengte van je kind te blijven, hen te volgen en veilig te houden.

Ouders / verzorgers mogen tijdens de lessen het gebouw verlaten, zolang ze maar terug zijn wanneer de les eindigt om de leerlingen aan het einde van de les meteen in ontvangst te kunnen nemen. Ouders / verzorgers die graag in het gebouw willen wachten, kunnen plaatsnemen in de hal op de begane grond en/of in de kleedkamer.