Waarom dansles voor mijn kind?

10-03-2019 17:46

Uiteraard is het de perfecte basis voor als ze later door willen gaan met dansen, welke stijl dan ook! Door het blijven volgen van de lessen kunnen de leerlingen worden opgeleid van amateur tot en met professioneel niveau. Om dit niveau te bereiken wordt het wel aangeraden om tenminste twee keer per week lessen te volgen. Door te dansen werken de kinderen spelenderwijs aan hun motoriek, fitheid, expressiviteit, creativiteit, muzikaliteit, zelfvertrouwen, concentratievermogen en ruimtelijk bewustzijn. Onze lessen volgen een hoogstaande internationale methode. De danslessen dragen dan ook veel bij aan hun fysieke, emotionele én sociale ontwikkeling! Er is natuurlijk ook veel aandacht voor plezier!

De lessen Peuter & Kleuterdans vormen een natuurlijk overgang naar onze lessen vanaf 5 jaar oud in de danstijlen Klassiek Ballet & Acrodans en Show & Musicaldans. Peuters en kleuters die op dansles zitten hebben daar op latere leeftijd zichtbaar profijt van, omdat ze spelenderwijs al zoveel technieken en vaardigheden hebben geleerd zonder dat zij dit door hebben gehad! Dansles vormt een uitlaatklep vor de natuurlijke drang van kinderen om te bewegen. Daarnaast werken de kinderen door te dansen spelenderwijs aan hun motoriek, bewegingscontrole, bewegingscoördinatie, fitheid, expressiviteit, creativiteit, muzikaliteit, zelfvertrouwen, eigenwaarde, lichamelijk bewustzijn, concentratievermogen, geheugen, luistervaardigheden, spraak- en taalontwikkeling, samenwerken, discipline, lichaamshouding, sociale vaardigheden en ruimtelijk bewustzijn. Onze thematische lessen (seizoenen, feestdagen, sprookjes, dieren, etc.) volgen een hoogstaande internationale methode. Het thema wordt drie weken aangehouden en kent een vaste opbouw, omdat herhaling en herkenbaarheid op deze leeftijd belangrijk zijn.

Leerlingen die door blijven gaan met Klassiek Ballet zullen een goede techniek, een goede houding en een uitgebreide balletvocabulaire ontwikkelen. Dansers met Klassiek Ballet als basis staan bekend om hun sierlijke lijnen en hun krachtige sprongen. Dansers met Acrodans als basis staan bekend om hun indrukwekkende poses en lifts.

Leerlingen die door blijven gaan met Show-/Musicaldans zullen een goede techniek, een goede ritmiek en een uitgebreide dansvocabulaire ontwikkelen. Dansers met Show-/Musicaldans als basis staan bekend om hun brede basis met zang, drama, én dans.

Leerlingen die door blijven gaan met Tapdans zullen een goede techniek, een goede ritmiek en een uitgebreide dansvocabulaire ontwikkelen. Dansers met Tapdans als basis staan bekend om hun gevoel voor ritme en snelle voetenwerk. Dansers met Modern Jazz Dans als basis staan bekend om hun creatieve bewegingen en hun improvisaties.